Care este cea mai distrugătoare armă a lui Vladimir Putin. Ce este Cneazul Vladimir

Andrei Cezar 07.07.2020, 19:57

Armata Rusiei și-a mărit flota de submarine cu un nou submersibil. Este vorba de submarinul nuclear lansator de rachete „Cneazul Vladimir” care a ajuns la baza din portul Gadzhievo acolo unde s-a ținut ceremonia de prezentare. Este arma cu cel mai mare potențial de distrugere a Flotei Nordului.

Cneazul Vladimir, cea mai distrugătoare armă a lui Vladimir Putin

La trei săptămâni după ce a fost livrat official Flotei Nordului, submarinul nuclear strategic „Cneazul Vladimir” a ajuns în Gadzhievo, în peninsula Kola. Ceremonia de întâmpinare a fost una fastuoasă la care au participat mai multe delegații conduse de comandantul Flotei Nordului, vice-amiralul Alexandr Moiseev, și guvernatorul regional, Andrei Chibis, potrivit Evz.ro

„Capacitatea de apărare a țării noastre este sub protecție solidă (…) Acest submarin modern va consolida fără îndoială securitatea mondială și sper sincer ca armele sale nu vor fi niciodată folosite”, a declarat guvernatorul Chibis la ceremonie.

Alexandr Moiseev a felictat echipajul subamrinului, declarând totdată că submersibilul este dotat cu cele mai performante arme și echipamente, care pot contribui eficient în prevenirea conflictelor armate.

Care este cea mai distrugătoare armă a lui Vladimir Putin. Ce este Cneazul Vladimir
Care este cea mai distrugătoare armă a lui Vladimir Putin. Ce este Cneazul Vladimir

Dotările submarinului ”Cneazul Vladimir”

Cneazul Vladimir este un submarin de generația a patra ce poate transporta 16 rachete nucleare intercontinentale cu o rază de acțiune de 8.000 km. Fiecare rachetă este echipată cu zece ogive nucleare cu puteri de până la 100 de kilotone și pot fi lansate cu viteze de peste Mach 6, ceea ce înseamnă de șase ori mai repede decât viteza sunetului.

În plus, fiecare din cele zece ogive poate avea traiectoria sa independentă. Deci, o singură rachetă lansată poate cauza distrugerea a zece ținte diferite.

Și specificațiile tehnice ale submersibilului sunt remarcabile. Se poate deplasa scufundat cu o viteză de 46 km/h, poate atinge adâncimi de 480 de metri și poate rămâne în submersie foarte mult timp, datorită reactorului nuclear mult mai mic. De asemenea, submarinul se remarcă și prin silențiozitate în ciuda unei lungimi de 170 de metri și a unui deplasament de 24.000 de tone.

Urmăriți Impact.ro și pe