Care este cea mai bună lună în care să te căsătorești. De ce trebuie să ții cont

Iancu Andreea 06.09.2020, 09:50
Care este cea mai bună lună în care să te căsătorești. De ce trebuie să ții cont

Ziua nunții este o amintire care rămâne pentru toată viața. Momentul în care spuneți „Da” este unul unic și de aceea, data la care urmează să vă căsătoriți trebuie aleasă cu multă grijă. Deși pare simplă, alegerea celei mai bune zile pentru nuntă trebuie să țină cont de luna din an, anotimpul, sărbătorile religioase precum și mulți alți factori, pentru cei superstițioși.

Cea mai bună lună în care să faci nunta

Însurățeii au o misiune dificilă înainte de nuntă. Dincolo de alegerea localului, stabilirea meniurilor sau a muzicii sau alegerea vestimentației, viitorii miri trebuie să stabilească data nunții. Astfel, începând cu ziua în care va avea loc nunta, vor fi stabiliți și ceilalți pași.

Pentru a alege data potrivită pentru căsătorie trebuie să luați în considerare sărbătorile religioase de pe parcursul anului, precum și zilele de post. Acestea din urmă sunt excluse de la oficierea cununiilor religioase. Potrivit calendarului creștin ortodox, nu se fac nunți în zilele de miercuri și vineri, la prăznuirea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul sau în ajunul și în zilele Praznicelor Împărătești.

Astfel, cele mai bune luni în care să te căsătorești sunt ianuarie și februarie. De asemenea, finalul lunii aprilie, luna mai și începutul lunii iunie sunt și ele pe listă. Totuși, este importantă și data la care se sărbătorește Paștele și inclusiv perioada de post de dinaintea lui. Totodată, luna iulie poate fi luată în considerare în totalitate și apoi ultima jumătate din luna august. Luna septembrie este și ea prielnică pentru oficierea nunților, mai puțin zilele de 13 și 14. De asemenea, în luna octombrie pot fi organizate nunțile, dar și în prima jumătate a lui noiembrie.

Când stabilești data nunții e bine să ții cont de mai multe aspecte foto - Pexels
Când stabilești data nunții e bine să ții cont de mai multe aspecte
foto – Pexels

Ce trebuie să știi când alegi data nunții

Pentru că este un moment intim, mulți miri aleg să se căsătorească într-o zi importantă pentru ei. Astfel, ziua de naștere sau aniversarea primei întâlniri pot fi luate în considerare pentru data nunții. De asemenea, sunt cupluri care aleg ziua căsătoriei în funcție de anotimp și implicit de starea vremii din acea perioadă.

Dacă optezi pentru o nuntă primăvara ar trebui să ții cont că vremea este schimbătoare. Deci nu vei putea organiza un eveniment exclusiv în aer liber. Ploaia sau temperaturile scăzute ar putea fi musafiri nepoftiți. Totuși, cadrele pentru fotografiile de nuntă vor fi extrem de spectaculoase, datorită naturii verzi.

Vara este în general anotimpul preferat pentru organizarea nunții. Aceasta îți oferă posibilitatea să îți pui imaginația la bătaie. Poți organiza o nuntă pe malul mării sau într-o pădure, la piscină, în grădină sau oriunde altundeva. Vremea este prielnică, însă ține cont că mulți își vor dori să se căsătorească vara. Locurile ar putea fi limitate, deci aveți grijă să rezervați totul din timp.

Toamna este extrem de disponibilă, potrivit calendarului religios. Astfel, dacă poți face abstracție de posibilitatea ploilor sau de temperaturile scăzute, vei avea o nuntă de poveste. Natura și frunzele copacilor vor colora cadrul în mod special, iar voi veți avea fotografii de poveste.

Deși puțini aleg iarna pentru a se căsătorii, acest anotimp are un farmec aparte. Decorațiunile de nuntă, spațiul și tematica ar putea fi alese în ton cu albul iernii pentru un aspect de basm. Totodată, localurile ar putea fi la prețuri mult mai accesibile, deci îți vor rămâne mai mulți bani pentru luna de miere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...