Care ar fi cauza incendiului de la secţia Ginecologie a Spitalului Judeţean din Suceava. Sute de persoane, evacuate

Stan Filon 03.02.2022, 10:15

Au început să apară primele informații legate de cauza incendiului de la secţia de Ginecologie a Spitalului Judeţean din Suceava. Alarma s-a dat imediat după miezul nopții, când angajații spitalului au sesizat că dintr-un salon ieșea fum. Aceștia au mers imediat la fața locului și au constatat că izbucnise un incendiu. Au fost evacuați în miez de noapte peste 300 de pacienți, printre care și 100 de copii.

Aceasta ar cauza incendiului de la secţia Ginecologie a Spitalului Judeţean din Suceava

A fost panică miercuri seara pe secţia de Ginecologie a Spitalului Judeţean din Suceava, unde a izbucnit un incendiu, imediat după miezul nopții. Angajații au sunat imediat la 112, după ce au constatat că flăcările au cuprins un salon care era gol în acel moment. Au fost evacuați peste 300 de pacienți, printre care și 100 de copii. Alarma de incendiu a funcționat foarte bine, iar ușile care se deschideau în general cu cartele au fost deblocate de sistem, așa că pacienții au putut să iasă repede și în siguranță din spital.

Pompierii au sosit imediat la fața locului, deoarece sediul Inspectoratului Pentru Situații de Urgență se află în imediata apropiere a spitalului. A fost activat planul roșu, așa că în curtea spitalului au sosit forțe impresionante de salvatori. Într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava se arată că iniţial, la faţa locului s-au deplasat forţele şi mijloacele de la Detaşamentul de Pompieri Suceava (5 autospeciale cu apă şi spumă, o descarcerare uşoară, o autoscară de intervenţie la înălţime, o ambulanţă SMURD B2 şi o Autospecială de Transport Personal şi Victime Multiple – ATPVM) , ulterior fiind activat şi Planul Roşu de Intervenţie.

Care ar fi cauza incendiului de la sectia Ginecologie a Spitalului Judetean din Suceava
Care ar fi cauza incendiului de la sectia Ginecologie a Spitalului Judetean din Suceava

Forțe impresionante au ajuns în curtea spitalului

Pe lângă subunităţile pompierilor militari suceveni, au mai fost solicitate resurse şi de la Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă Botoşani şi Iaşi, în total, fiind alocate intervenţiei, etapizat, 7 autospeciale cu apă şi spumă, 8 ambulanţe SMURD, 3 autoscări de intervenţie la înălţime, 5 Autospeciale de Transport Personal şi Victime Multiple, 2 autospeciale de intervenţii complexe şi un echipaj pentru descarcerare. De asemenea, în sprijin, au intervenit şi 9 echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava.

Din fericire, incendiul a fost lichidat în 10 minute. Cu toate acestea, flăcările au făcut pagube serioase, după cum puteți vedea în Galeria Foto. Au apărut și primele informații legate de cauza incendiului. Acesta se pare că ar fi pornit de la sistemul de ventilație. Mai exact, unul dintre ventilatoare s-ar fi încins și ar fi provocat incendiul, însă nu sunt date oficiale, momentan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...