Care a fost cea mai bine vândută melodie din lume în 2019. Ce vânzări s-au încasat

Raluca Juncu 11.03.2020, 16:19
Care a fost cea mai bine vândută melodie din lume în 2019. Ce vânzări s-au încasat

Este artista care a obținut cele mai multe trofee la Premiile Grammy din acest an, fiind solista unor întregi generații actuale. Este vorba despre Billie Eilish.

Piesa lui Billie Eilish, cele mai multe vânzări, în toată lumea

Piesa „Bad Guy” interpretată de solista Billie Eilish a ajuns sigle-ul digital cel mai vândut în anul 2019, scrie BBC, citând IFPI (International Federation of the Phonographic Industry).

„Bad Guy” a lui Billie Eilish a ajuns sigle-ul digital cel mai vândut în anul 2019
„Bad Guy” a lui Billie Eilish a ajuns sigle-ul digital cel mai vândut în anul 2019

Hitul artistei de origine americană a dominat topurile din 15 țări și a ajung la vâznări care se ridică la 19,5 milioane de dolari. Producția este extrasă de pe albumul de debut al lui Billie Eilish și a fost lansată în scopul promovării albumului „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”.

„Bad Guy” a câștigat și un Premiu Grammy, fiind desemnată Piesa anului 2019. Solista în vârstă de 18 ani a triumfat la Cea de-a 62-a ediţie a premiilor Grammy, la Los Angeles, de unde a plecat acasă atunci cu mai multe trofee (5 premii din cele 6 pentru care a fost nominalizată). Printre acestea se numără și premiul pentru cel mai bun mai bun artist nou, trofeul pentru cel mai cel mai bun album vocal pop pentru ”When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”, dar și cel pentru înregistrarea anului și distincția Albumul Anului.

Billie Eilish, ținând în brațe cele cinci trofee obținute la Premiile Grammy.
Billie Eilish, ținând în brațe cele cinci trofee obținute la Premiile Grammy.

Mai mult, melodia a fost și a doua cea mai solicitată pe platforma de streaming Spotify, la nivel mondial, anul trecut.

Frances Moore, Directorul Executic al International Federation of the Phonographic Industry spune despre artistă că „A luat pe sus lumea cu vocea ei incredibilă și cu sonoritățile pieselor sale care nu țin cont de genuri. Este, de asemenea, o artistă care abordează probleme importante precum sănătatea mintală în versurile sale, care rezonează clar cu fanii ei din întreaga lume”.

La cei 18 ani ai săi, Billie Eilish a devenit rapid idolul unor întregi generații, nu doar prin talentul său la nivel de industrie, și prin creativitate și sinceritate. Billie Eilish a apărut pe coperta celui mai recent număr al publicației Vogue, care a scris despre modul în care artista a revoluționat peisajul pop din întreaga lume.

Sursa foto: Instagram/ Billie Eilish 

Urmăriți Impact.ro și pe