Carantină pentru persoanele care vin din Spania. Lista actualizată a țărilor cu risc

Raluca Juncu 10.08.2020, 13:51
Carantină pentru persoanele care vin din Spania. Lista actualizată a țărilor cu risc

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a reactualizat lista statelor care prezintă un risc ridicat în ceea ce privește infecțiile cu noul coronavirus. Măsurile intră în vigoare începând cu această noapte.

Ce țări sunt incluse pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

În contextul epidemiologic creat de răspândirea rapidă a coronavirusului, INSP a publicat lista cu statele care reprezintă un pericol din punct de veder al infecțiilor cu noul virus. Pe lista reactulizată a statelor au fost excluse Singapore și Arabia Saudită. Totodată, Spania a fost inclusă în noul document actualizat. Prin urmare, persoanele care se întorc din Spania, vor fi nevoite să intre în carantină instituționalizată, începând cu ora 0:00, scrie News.ro.

„Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau, după caz, într-un spaţiu special desemnat de autorităţi. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresa”, precizează INSP.

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

Africa de Sud
Argentina
Armenia
Aruba
Bahamas
Bahrain
Bolivia
Bosnia si Herțegovina
Brazilia
Capul Verde
Chile
Columbia
Costa Rica
El Salvador
Guineea Ecuatoriala
Honduras
Insulele Feroe
Insulele Turks si Caicos
Insulele Virgine ale Statelor Unite
Irak
Israel
Kazahstan
Kârgâzstan
Kosovo
Kuweit
Luxemburg
Macedonia de Nord
Maldive
Moldova
Muntenegru
Oman
Palestina
Panama
Peru
Puerto Rico
Qatar
Republica Dominicana
Sint Maarten
Spania
Statele Unite ale Americii
Surinam

Măsura carantinării se aplică persoanelor care sosesc dintr-o călătătorie, din statele mai sus menționate, pe care INSP le-a inclus în lista statelor cu risc epidemiologic crescut. Persoane care au drept de intrare pe teritoriul național sunt cetăţeni români, cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene.

Până astăzi, 10 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 62.547 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 30.311 pacienți au fost declarați vindecați și 6.497 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu 

Urmăriți Impact.ro și pe