Evaluarea Națională 2020 a început pe 15 iunie cu proba la Limba și literatura română și s-a încheiat cu proba la limba maternă, pe 18 iunie. Proba la matematică s-a susținut pe 17 iunie. Anul acesta, sesiunea de examene s-a susținut în condiții special, pe fondul coronavirusului. 10 zile au fost stabilite, din 2 iunie până joi, 12 iunie, pentru pregătirea examenelor în condiţii cu totul şi cu totul speciale. Iată când afișează edu.ro notele la Evaluarea Națională 2020.
Rezultatele de la Evaluareaa Națională din 2020 se afișează pe data de 22 iunie, până în ora 14:00. După care, a doua zi, cei care au susținut probele de Capacitate pot depune contestații, după cum o arată metodologia examenului.
2-5 iunie – Înscrierea elevilor
5 iunie 2020 – Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
15 iunie – Limba și literatura română – probă scrisă
17 iunie – Matematica – probă scrisă
18 iunie – Limba și literatura maternă – probă scrisă
22 iunie – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)
22 iunie – Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)
23-26 iunie – Soluționarea contestațiilor
27 iunie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Ministerul Educației a dat directive profesorilor cu privire la modul în care s-au încheiat mediile până la finalul anului școlar, chiar dacă aceștia nu au note sau au doar o notă, în catalog, la o anumită materie.
Oana Moraru, consultant educațional, a declarat, într-un interviu pentru Știrile Pro TV, că Ministerul Educației a dat o directivă de urgență, prin care profesorii au fost informați că trebuie “să termine cumva anul acesta școlar” și să încheie mediile elevilor.
“S-au dat niște directive cu privire la modul în care încheiem mediile unui copil care are 0 note, o notă sau 2-3 note. Există niște directive date la nivelul școlilor.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Despre recuperarea materiilor, nu s-a pus deloc problema. S-a dat doar obligație către profesori, să treacă la predarea online, știindu-se, din interiorul ministerului, că este nerealist să ne imaginăm că, până la 15 iunie, profesorii vor trece la un mod unificat de a preda online”, a precizat Oana Moraru.
Proiectul de lege pentru reglementarea situaţiei de alertă prevede instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile publice închise. De asemenea, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.
“Pe durata stării de alertă, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă”, a informat Dancă, după şedinţa de Guvern.
În sălile de examen pentru Bacalaureat și Evaluarea națională, băncile au fost amplasate la doi metri distanță. Elevii au purtat masca și, pentru prima dată, vor putea depune contestații online. În unele școli din Capitală, autoritățile au montat separatoare de plastic pe mese.