Capacitate 2020. Ce a pățit un profesor care a postat subiectele de la Evaluarea Națională pe un grup de WhatsApp

Luiza Moldovan 16.06.2020, 13:19

Prima zi de Evaluare Națională, prima zi  cu probleme pentru un profesor care a trimis o poză cu subiectele de la Evaluarea Națională pe un grup de WhatsApp. Profesorul e acum acuzat de abuz în serviciu.

Probleme pentru un profesor care a postat subiectele pe WhatsApp

Potrivit Realitatea Plus, incidentul a avut loc la Școala Gimnazială “Gheorghe Tătărăscu” din Târgu Jiu, în timp ce absolvenții de gimnaziu susțineau examenul la Limba Română.

Poliţiştii din Târgu-Jiu au fost sesizați de către un reprezentant al școlii din oraş. Ei spuneau că profesorul de 39 de ani, aflat în comisia de supraveghere a examenului de evaluare, a fotografiat subiectele şi le-a postat pe grupul de Whatsapp al şcolii.

Cadrul didactic s-a ales cu dosar penal, iar poliţiştii fac acum cercetări pentru abuz în serviciu.

Subiectele de la română au respectat structura anilor anteriori
Subiectele de la română au respectat structura anilor anteriori

Mâine are loc proba la matematică

Evaluarea Națională 2020 a început luni, 15 iunie, cu examenul la Limba și Literatura Română, prima probă scrisă  a elevilor pentru admiterea la liceu.

Examenul a început la ora 9:00. Subiectele de la română pe care le-au avut de rezolvat în această dimineață candidații la Evaluarea Națională 2020 au respectat structura subiectelor de examen din anii trecuți. Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate pe edu.ro în cursul zilei.

Mâine, 17 iunie, are loc a doua probă, la matematică.

Potrivit metodologiei examenului de Capacitate 2020, rezultatele de la examenul de Capacitate 2020 se afișează pe 22 iunie, iar a doua zi se pot depune contestațiile.

Ce subiecte s-au dat la română

Subiectele de la română pe care le-au avut de rezolvat în această dimineață candidații la Evaluarea Națională 2020 au respectat structura subiectelor de examen din anii trecuți.

La Subiectul I, elevii au avut de răspuns mai multor cerințe pe marginea unui text la prima vedere – “Zborul” de Sorin Titel.

La Subiectul I B, absolvenții de gimnaziu au avut de făcut o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenența la genul epic a textului de la primul punct.

La Subiectul II B, candidații au avut de redactat o narațiune de 15-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.