Cântăreți de manele, acuzați că au cerut ilegal ajutoare de la stat în pandemie. Dan Bursuc, audiat și el

Badea Violeta 15.11.2022, 20:50
Cântăreți de manele, acuzați că au cerut ilegal ajutoare de la stat în pandemie. Dan Bursuc, audiat și el

Probleme cu legea pentru Dan Bursuc! Celebrul impresar al cântăreților de manele a fost audiat marți, pe data de 15 noiembrie, într-un dosar în care numeroși artiști din domeniul muzicii de petrecere sunt suspectați că au săvârșit infracțiunile de înșelăciune și fals în declarații. Iată mai multe detalii!

Șoc în lumea manelelor. Numeroși artiști ar fi cerut ajutoare de la stat în mod ilegal

Timp de doi ani, pandemia de coronavirus i-a afectat financiar pe cântăreții din România. La un moment dat, Guvernul a decis să acorde ajutoare artiștilor, așa că anumiți interpreți de manele s-ar fi gândit să profite de acest lucru.

Aceștia ar fi declarat concerte fictive anulate în pandemie, totul pentru a încasa banii de la stat. Nu mai puțin de 73 de percheziții au avut loc astăzi, 15 noiembrie, la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune și fals în declarații, informează Poliția.

Printre cei bănuiți se regăsesc mai multe nume sonore din lumea manelelor. Unul dintre acestea este cel al lui Dan Armenca. Acesta ar fi fost audiat, în calitate de suspect. De asemenea, Cristi Dules ar fi implicat în acest dosar.

Totodată, Dan Bursuc ar fi fost audiat în acest dosar, în calitate de martor. Potrivit procurorilor, în timpul pandemiei de coronavirus, artiștii ar fi declarat mai multe concerte anulate pentru a obține ajutoare de la stat, însă evenimentele respective nu ar fi existat niciodată în realitate.

Citește și De ce l-a refuzat Andra pe Dan Bursuc la începutul carierei. „Mi s-a propus să cânt manele, puteam fi Fetiţa Minune”!

Dan Bursuc a fost audiat
Dan Bursuc a fost audiat

La cât s-ar ridica prejudiciul

Potrivit primelor informații, prejudiciul cauzat ar fi de aproximativ jumătate de milion de lei. Conform Poliției, cântăreții de manele acuzați ar fi solicitat în total peste 1,2 milioane de lei de la stat. Perchezițiile au avut loc în București, Ilfov, Dâmbovița, Dolj, Olt și Gorj.

„Vor fi puse în executare 58 de mandate de aducere, urmând ca persoanele respective să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, pentru cercetări.

Suma totală solicitată de persoanele bănuite de comiterea faptelor este de 1.278.608 lei, iar prejudiciul penal cauzat efectiv este în valoare de 553.792 de lei.”, se mai arată într-un comunicat al Poliției.

Citește și Alex Velea, secretul din spatele succesului. Declarații fără precedent despre manele și noul său stil!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...