Cântăreață de muzică populară din România, în moarte clinică. A făcut accident de mașină: „L-am auzit spunând `muriiiiim`”

Olteanu Mariana 29.05.2023, 17:47
Cântăreață de muzică populară din România, în moarte clinică. A făcut accident de mașină: „L-am auzit spunând `muriiiiim`”

Anual, mii de accidente au loc pe șoselele din România. De cele mai multe ori, acestea pot schimba viața persoanelor care sunt implicate. Acest lucru s-a întâmplat și în cazul ueni câtărețe de muzică populară. Vedeta a mărturisit că a fost catapultată prin parbriz. Aceasta a fost în moarte clinică.

Este vorba despre cântăreața de muzică populară, Denisia Paliță  care mărturisește că a fost victima unui accident rutier. Aceasta se întorcea de la un eveniment, când a fost implicată într-un accident. La momentul producerii accidentului, artista avea vârsta de 20 de ani și se întorcea de la un concert susținut în Vâlcea. Chiar dacă au trecut 25 de ani de la momentul producerii accidentului, artista își amintește și astăzi clipele grele prin care a trecut.

„Pe 25 mai se împlinesc 25 de ani de la acel groaznic accident rutier. Eram la școală, la postliceală sanitară la Târgu Jiu, în ultimul an, și începusem, oarecum, să cânt, mergeam cu cei mari, cu cine te lua. Mergeai. Învățai. Acceptai să fii plătit cât ți se oferea…

Am fost, am cântat la nuntă, în comuna Berbești, județul Vâlcea, și am plecat la Târgu Jiu. Am plecat cu șeful de formație, care conducea un Mercedes de ăla vechi, clasic, și cu un coleg solist. Omul se grăbea…

Știu că, la un moment dat, într-o comună am văzut în fața noastră un camion cu pietriș. Am văzut și când camionul a semnalizat stânga, să intre pe un teren. Eu eram în față, lângă șofer”, a povestit Denisia Paliță, pentru cancan.ro.

Atunci a fost momentul când șoferul acesteia a accelerat. Impactul a fost atât de puternic încât Denisia a fost proiectată prin parbrizul mașinii.

„Am văzut cum accelerează colegul meu. Și l-am auzit spunând `muriiiiim`. Exact așa am auzit! Și, în momentul ăla, am simțit izbitura. Impactul, nimicitor. Cel din spatele meu a venit peste scaun, în față.

Iar eu am fost proiectată în parbriz. Am avut ochelari de soare și cioburile mi-au intrat în pleoapa dreaptă, dar nu în ochi. Am spart parbrizul cu capul și am fost proiectată pe capotă.

Nu am simțit nicio durere, am început să aud țipete în jurul meu. Îi auzeam pe toți, îi simțeam în jurul meu, dar nu puteam să vorbesc. Au sărit oameni din acea comună să ne ajute. Ei m-au scos dintre fiarele contorsionate”, a continuat Denisia Paliță.

La acel moment, sătenii care au sărit în ajutor credeau că artista este moartă. Pentru că starea acesteia era una gravă, aceștia au scos-o dintre fiarele mașinii și au dus-o spre spital. Aceasta avea fața desfigurată și a avut nevoie de multe luni bune pentru a se pune pe picioare,

„Buza superioară a fost secționată definitiv în partea stângă. Mi-au pus și tubul de oxigen. În scurt timp a aflat mama. A venit la spital, cu lumânări aprinse, pentru că doctorul i-a spus că sunt în comă profundă și că sunt mici șanse să supraviețuiesc.

Pe timpul stării mele de comă profundă, de moarte clinică, am înțeles că la patul meu a venit Petrică Mâțu Stoian. Eu m-am intersectat cu el, când mă mai duceam și cântam”, a declarat cântăreața de muzică populară.

În timp ce apropiații acesteia veneau în vizită și se rugau pentru starea de sănătatea a artistei, aceasta se afla în altă dimensiune. Aceasta a mărturisit că a  văzut o câmpie superbă cu flori și cu păsări.

 „De la orele 13:30 și până seara, la nouă, am fost moartă”

„Am văzut o altă dimensiune”, a explicat aceasta. „De la orele 13:30 și până seara, la nouă, am fost moartă. Nu am prezentat niciun semn vital. (…) În timpul șederii mele în patul spitalului, pe tot parcursul ăsta, am ajuns pe o vale, pe o câmpie superbă unde auzeam cântec de păsări.

Natură superbă, verde peste tot… Parcă mai erau și flori. Mergeam așa de liniștită, mă simțeam bine. În fața mea am văzut o arcadă, ca la evenimente. O aură puternică. Un semicerc imens de lumină. Mă chema acolo. Acolo îmi trăgea pașii, încerca să mă absoarbă.

Și am văzut și un podeț, ca la țară, acoperit cu beton, cu pământ, acele burlane, din țeavă groasă. Mă apropiam să trec podețul, lumina mă capta. Nu am ajuns să fac pasul. M-am oprit în fața arcadei. Atât de tare am simțit căldura luminii, eram pe pat, conectată la oxigen, că am sărit direct în fund”, a spus Denisia Paliță.

Urmăriți Impact.ro și pe