Când vor scăpa românii de mască. Data anunțată de un cunoscut specialist

Cristian Cojocaru 29.03.2021, 14:08
Când vor scăpa românii de mască. Data anunțată de un cunoscut specialist

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș afirmă când ar putea scăpa românii de mască. Acesta mai menționează faptul că România se va confrunta cu cel de-al patrulea val al pandemiei însă nu va afecta atât de rău românii.

Un specialist menționează când vor scăpa românii de mască

Răzvan Cherecheș consideră că eficiența campaniei de vaccinare va fi vizibilă în cel de-al patrulea val al pandemiei. Expertul mai adaugă faptul că acest val pandemic nu va afecta românii atât de grav precum cele anterioare.

„Vom avea un val patru, dar nu vom ajunge să fie inundate secţiile de Terapie Intensivă”, a declarat Răzvan Cherecheş, care a fost consilier onorific în Ministerul Sănătății.

Profesorul Cherecheș a mai adăugat faptul că cel de-al patrulea val al pandemiei, va fi resimțit la sfrâșitul acestui an. Tot în aceeași perioadă se vor vedea și efectele campaniei de vaccinare

„Vaccinurile nu ne vor proteja pentru valul trei. Abia la finalul verii, începutul toamnei, se va face diferenţa, atunci când va începe valul patru. Bineînţeles (că se va vorbi despre un val patru – n.r.), este sezonalitatea virusului respirator, în momentul în care vremea se va răci din nou şi vom reintra în case vom începe din nou să ne infectăm, să transmitem infecţia”, a explicat Răzvan Cherecheș în cadrul Digi24.

Răzvan Cherecheș consideră că eficiența campaniei de vaccinare va fi vizibilă în cel de-al patrulea val al pandemiei
Răzvan Cherecheș consideră că eficiența campaniei de vaccinare va fi vizibilă în cel de-al patrulea val al pandemiei

”Va începe să scadă rata de transmitere a virusului”

Profesorul mai adaugă faptul că datorită căldurii, rata de transmitere a virusului va începe să scadă. Acest lucru urmează a fi văzut și în secțiile de Terapie Intensivă care nu vor mai fi la fel de aglomerate ca până acum.

”Sigur, vor fi numere semnificativ mai mici, dar vom vedea o creştere faţă de perioada verii, pentru că deja de peste două luni, din momentul în care se va încălzi vremea şi vom ieşi din case vom începe să stăm cu geamul deschis va începe să scadă rata de transmitere a virusului şi probabil cam la o lună, o lună jumătate din momentul în care se va încălzi vremea va începe să se vadă efectul şi în secţiile de Terapie Intensivă, unde va scădea numărul de persoane internate”, a spus expertul la Digi 24.

Răzvan Cherecheș susține faptul că românii urmează să renunțe la mască spre sfârșitul anului sau chiar la începutul anului viitor, datorită campaniei de vaccinare.

„(…), în România eu spun că vom ajunge la 70% (rata de vaccinare – n.r.) moment în care vom putea să revenim la starea de normalitate anterioară, fără măşti, fără distanţă, fără restricţii”, a conchis Cherecheş.

Urmăriți Impact.ro și pe