Când vom putea merge în vacanță la mare în România. Anunțul venit de la Guvern

Rădulescu Valentin 01.05.2020, 20:58
Când vom putea merge în vacanță la mare în România. Anunțul venit de la Guvern

Ministrul Economiei a vorbit despre o posibilă perioadă în care cetățenii românii vor putea să își efectueze vacanțele la mare sau la munte. Totodată, a precizat că industria turismului va beneficia de susținere pentru a se pregăti de venirea turiștilor.

Când vom putea merge în vacanță la mare în România

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a vorbit despre perioada în care românii vor putea merge în acest an la mare sau la munte. Potrivit estimărilor sale, perioada în care ne vom putea bucura din nou de călătorii va fi abia în luna iulie și august. Potrivit spuselor lui Virgil Popescu, în următoarele săptămâni după relaxarea măsurilor se va face o evaluare a situației sanitare.

„Întreaga industrie de turism a fost lovită (de criza Covid-19 – n. r.) într-o proporţie de 98-99%. Industria turismului este o industrie foarte sensibilă şi în special hotelierii, ca să poată să funcţioneze, ca să poată să le meargă business-ul, trebuie să aibă turişti. Măsurile se vor relaxa din 15 mai. Probabil că nu se va pune problema să înceapă turismul din 15 mai. Dar, indiferent dacă Guvernul va da mai devreme sau mai târziu drumul la circulaţie, turistul va pleca de acasă şi se va duce să beneficieze de servicii turistice doar dacă se va simţi în siguranţă”, a declarat Virgil Popescu, potrivit agerpres.ro

Sursă Foto: financialintelligente.ro
Sursă Foto: financialintelligente.ro

Ministrul Economiei a dat asigurări de sprijin pentru proprietarii de restaurante și de hoteluri

Ministrul Economiei a precizat că în curând industria turismului va beneficia de un pachet de ajutor pentru reducerea costurilor de energie a hotelurilor și a restaurantelor, dar și pentru capitalul de lucru. Acestea vor fi respectiv granturi pentru finanțarea cheltuielilor ce trebuie făcute pentru angajarea spațiilor cu privirea la venirea turiștilor. Pe lângă asta se vor impune însă și niște reguli vizavi de modificările pe care trebuie să le facă hotelierii și proprietarii de restaurante, baruri și cafenele. Potrivit declarațiilor, din pachetul de un miliard de euro destinat IMM-urilor, o parte va fi alocată turismului.

„Pentru hoteluri gândim un program de sprijin pentru a le ajuta să-ţi reducă cheltuielile cu anumite utilităţi şi o să vedeţi în perioada imediat următoare că o să lansăm nişte proiecte speciale pentru hotelieri, să le reducem costurile cu energia electrică, să le finanţăm prin granturi 100% o producţie de fotovoltaice de curent electric, fotovoltaice de 27 kw, care ar putea reduce la unii chiar 100%, la alţii poate cu 50% costurile cu energia electrică. De asemenea, dacă vom impune nişte reguli vizavi de modificările pe care trebuie să le facă hotelierii, proprietarii de restaurante, cafenele şi baruri, atunci şi acele reguli vor presupune nişte costuri suplimentare. O să facem un pachet de finanţare în aşa fel încât să-i ajutăm, să nu fie pe cheltuiala lor aceste costuri. Tot un grant care să fie dedicat pentru industria ospitalităţii”, a mai precizat Virgil Popescu, potrivit digi24.ro

Urmăriți Impact.ro și pe