Când vine înghețul în România. Avertizarea meteo de ultimă oră

Badea Violeta 07.11.2022, 14:53
Când vine înghețul în România. Avertizarea meteo de ultimă oră

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat, de curând, că, în cele din urmă, vom avea parte de temperaturi specifice perioadei în care ne aflăm. Potrivit acestora, vremea va intra într-un proces de răcire. Valorile vor coborî. Vor fi aproape de pragul înghețului, iar asta, ținând cont de calendar, nu ar trebui să uimească pe nimeni.

Frigul pune stăpânire pe România

Vremea schimbă foaia în România. Frigul va pune stăpânire pe țara noastră în perioada următoare. După ce am avut parte de temperaturi de peste 20 de grade Celsius, sezonul rece își intră în rol.

Potrivit meteorologilor, vom avea 17, 18 grade Celsius pe parcursul acestei săptămâni și o vreme mai închisă. De miercuri, temperaturile vor mai scădea.

„Vom avea 17, 18 grade pe parcursul acestei săptămâni și o vreme mai închisă. De miercuri, temperaturile vor mai scădea. Vor fi aproape de pragul înghețului, dar nu e ceva neobișnuit pentru această perioadă”, a declarat directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, potrivit Realitatea Plus.

Citește și Când va ninge în România. Prognoza meteo pentru iarna 2023. Cum va fi vremea în lunile ianuarie și februarie!

Cand vine inghetul in Romania
Cand vine inghetul in Romania

Cum va fi vremea în decembrie

Specialiștii ANM au spus și ce vreme ne așteaptă în luna decembrie. În ultima lună a anului 2022, valorile vor scădea chiar si sub 10 grade Celsius.

„În luna decembrie deja nu este ieşit din comun să apară temperaturi minime în cursul nopţii de sub -10 grade Celsius. Iar un ianuarie normal înseamnă cea mai rece lună din an, care poate aduce şi evenimente severe, de genul viscolelor. Acestea nu sunt excluse din niciuna din lunile de iarnă”, a mai precizat Florinela Georgescu, conform aceleiași surse.

Când va ninge în București

Potrivit datelor furnizate de Accuweather, primii fulgi de zăpadă ar putea veni în Capitală chiar în primele zile ale lunii decembrie. Mai exact, pe data de 3 decembrie, când se anunță o răcire accentuată a vremii.

Astfel, este de aşteptat ca ultima lună a acestui an să vină cu o scădere semnificativă a temperaturilor. Prin urmare, ploile așteptate se pot transforma în ninsori.

Citește și Vremea de Crăciun și de Revelion 2023. Prognoza meteo pentru lunile decembrie și ianuarie!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...