Când vine, de fapt, vara în țara noastră. S-a stabilit prognoza meteo pentru începutul lui iunie

Ioana Bucur 23.05.2022, 13:41
Când vine, de fapt, vara în țara noastră. S-a stabilit prognoza meteo pentru începutul lui iunie

Doar câteva zile ne despart de începutul sezonului cald, iar mulți români și-au stabilit deja concediile și excursiile de un weekend. Specialiștii de la ANM au dezvăluit când vine, de fapt, vara în țara noastră, o informație pe care o așteaptă toți cei care au decis să își petreacă vacanța în România. Cum arată prognoza meteo pentru începutul lunii iunie. Află cum va fi vremea în următoarele două săptămâni.

ANM, despre evoluția vremii în următoarele două săptămâni

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, adică pentru perioada 23 mai – 5 iunie 2022. Află unde și când va ploua, la ce valori vor ajunge temperaturile maxime și cele minime în toate regiunile țării.

Banat

În intervalul analizat, în Banat, temperaturile se vor menține în intervalul considerat normal pentru această perioadă, cu medii ale maximelor de 23 – 26 de grade Celsius și ale minimelor de 10 – 13 grade.

Vremea va fi deosebit de caldă în zilele de 25 mai și 2 iunie, cu valori diurne, în medie regională, de 31-33 de grade şi nocturne de 13-18 grade, dar şi zile mai răcoroase, cel mai probabil cea de 29 mai, când sunt estimate maxime de 21-23 de grade.

Crișana

Valorile medii ale temperaturilor maxime, în următoarele două săptămâni, vor fi cuprinse între 22 și 25 de grade Celsius. Mediile temperaturilor minime vor fi 10 – 12 grade. Vor fi însă şi perioade caracterizate de o vreme călduroasă, cu valori diurne, în medie regională, de 30-32 de grade, în zilele de 25 mai și 2 iunie.

Șanse de ploaie sunt în zilele de 24-26 mai, dar și după 31 mai.

Prognoza meteo pentru începutul lui iunie – Transilvania

În mare parte a intervalului, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 21-25 de grade şi ale minimelor de 8-12 grade. Media normală va fi depășită pe 25 mai și 2 iunie.

În 25 şi 26 mai se vor semnala local fenomene asociate instabilităţii atmosferice, iar probabilitatea pentru ploi mai frecvente va creşte după data de 29 mai.

Maramureș

Și în Maramureș, în zilele de 25 mai și 2 iunie, va fi vreme călduroasă, cu temperaturi peste medie, maximele fiind cuprinse între 26 și 28 de grade Celsius.

În perioada 25-26 mai, pe arii extinse vor fi averse în general moderate cantitativ. Ploi temporare sunt estimate şi după data de 30 mai.

Când vine, de fapt, vara în țara noastră. S-a stabilit prognoza meteo pentru începutul lui iunie
Cum va fi vremea în România

Moldova

În Moldova, între 25 și 27 mai va fi vreme caldă, cu maxime de 25 până la 29 de grade. Valori termice mai modeste vor caracteriza perioada 28-30 mai, în special pentru jumătatea de nord a regiunii.

În jurul datei de 26 mai, fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala local, iar probabilitatea pentru ploi va crește şi după data de 30 mai.

Prognoza meteo pentru începutul lui iunie – Dobrogea

Cei care se gândeau să plece pentru câteva zile la mare vor avea parte de maxime cuprinse între 18 șii 22 de grade pe litoral. În Dobrogea, valorile maxime vor fi între 22 și 25 de grade Celsius. Vreme mai caldă va fi în perioada 26-28 mai şi posibil în jurul datei de 3 iunie când vor fi 24-26 de grade în zona costieră şi 28-31 de grade în partea continentală.

Ploi mai frecvente se vor semnala în perioada 29-30 mai şi posibil în jurul datei de 2 iunie.

Muntenia

Temperaturi de vară în Muntenia, cu maxime de 26-29 de grade şi minime de 12-16 grade, iar în perioada 26-27 mai şi posibil în jurul datei de 3 iunie va fi chiar călduroasă, în medie cu 30-32 de grade la amiază.

Oltenia

Vremea caldă va caracteriza majoritatea zilelor din interval, astfel că vor fi, mediat regional, temperaturi maxime de 25-29 de grade şi minime de 13-16 grade, iar în perioada 25-27 mai şi posibil în jurul datei de 3 iunie, va fi chiar călduroasă, cu 30-32 de grade la amiază.

Ploi pe arii extinse sunt anunțate în zilele de 29 și 30 mai.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...