Când vin ninsorile în România. Prognoza meteo pentru noiembrie

Stan Filon, Maria Irina 23.10.2021, 17:41
Când vin ninsorile în România. Prognoza meteo pentru noiembrie

Administrația Națională  de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru ultima lună de toamnă, când vom da piept cu prima ninsoare de anul acesta! Mai mult de atât, meteorologii nu au vești prea bune, deoarece urmează o iarnă destul de grea, chaiar când prețurile la energie termică și la gaz au explodat.

Prognoza meteo pentru noiembrie

Așadar, luna noiembrie este posibil să aducă și prima ninsoare în România, potrivit prognozei ANM. Meteorologii spun că temperaturile medii se vor situa sub cele specifice acestei perioade, cu excepţia regiunilor nord-estice, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cu toate acestea, regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane, anunţă ANM.

Prognoza meteo săptămâna 01.11.2021 – 08.11.2021

În această săptămână, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toată țara, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în zonele nord-estice şi la munte. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă deficitară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice şi sud-estice.

Prognoza meteo pentru noiembrie
Prognoza meteo pentru noiembrie

Săptămâna 08.11.2021 – 15.11.2021

Temperaturile medii se vor menține ușor mai ridicate decât de obicei, pentru această perioadă, în întreaga țară. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 15.11.2021 – 22.11.2021

Temperaturile vor intra într-un regim normal pentru această perioadă, iar cantităţile de precipitaţii estimate vor avea în continuare o tendinţă deficitară în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru iarna 2021 – 2022

Meteorologii de la Accuweather au venit cu precizări legate de cum va fi iarna anului 2021-2022. Aceștia spun că pentru mare parte din Europa, iarna va fi asemanătoare cu cea precedentă. În România, gerul va lovi puternic în ianuarie, februarie. Potrivit Accuweather, în țara noastră va fi vreme rece cel mai probabil la începutul anului viitor, în ianuarie – februarie. Zonele predispuse la temperaturi foarte scăzute şi ninsori puternice sunt Maramureş, Moldova şi Transilvania. La nivelul Europei sunt aşteptate perioade cu furtuni, vânt în vestul şi sud-vestul continetului. Cele mai afectate vor fi Franţa, Spania și Portugalia.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...