Când va reveni România la normal. Anunțul neașteptat făcut de Ludovic Orban

Luiza Moldovan 07.05.2020, 15:20
Când va reveni România la normal. Anunțul neașteptat făcut de Ludovic Orban

Într-o perioadă în care fiecare țară din lume, afectată de pandemie, își pune problema reluării activității economice, nici premierul Ludovic Orban nu ignoră subiectul.

Când va reveni România la normal. Anunțul neașteptat făcut de Ludovic Orban

Premierul se află în vizită la Uzinele Dacia din Pitești și Ford din Craiova, ocazie cu care, a fost întrebat de jurnaliști când preconizează că va fi reluată activitatea economică. Premierul a răspuns:

„În cel mai scurt timp posibil, că va fi la 1 iulie, la 15 iulie, vom elimina toate restricţiile care vizează activităţile economice. Probabil vor rămâne foarte puţine”, a răspuns Ludovic Orban, întrebat când estimează că vor fi reluate în România toate activităţile economice. Premierul a precizat că obiectivul Guvernului este nu numai să repornească econ, ci „să contribuie printr-un program economic extrem de serios la o reclădire a economiei, la dezvoltarea de noi companii, la dezvoltarea în domenii în care există oporturinitate, la fructificarea tuturor situaţiilor, inclusiv piaţa europeană, pieţele internaţionale, pentru a putea dezvolta domenii de activitate în care România poate fi competitivă”.

Activitatea economică la Dacia a fost reluată etapizată. Prima etapă a fost 21 aprilie, a doua, astăzi, activitatea e reluată total
Activitatea economică la Dacia a fost reluată etapizat. Prima etapă a fost 21 aprilie, a doua, astăzi, activitatea e reluată total

Protocol bine stabilit la Uzinele din Pitești și Craiova

Fabricile din Pitești și din Craiova și-au reluat activitatea la data de 4 mai, după ce au pus la punct un protocol foarte bine stabilit pentru protecția angajaților. Aceștia poartă mască și mănuși, li se monitorizează temperatura, au la dispoziție igienizante pentru mâini și, în timpul muncii, păstrează o distanță corespunzătoare.

De altfel, aceste protocoale de protecție sunt aceleași la orice mare producător auto din lume. Nissan anunțase aceleași măsuri la începutul lui aprilie.

“Din prima zi de lucru a reluării parțiale, fiecare echipă a fost informată despre măsurile luate de către companie și despre regulile de urmat cu strictețe pentru a proteja sănătatea tuturor angajaților. Aceste măsuri vizează diferite etape de lucru. Traseul între domiciliu și locul de muncă, de la accesul în autobuz, până la accesul efectiv la postul de lucru de pe platforma industrială, respectând distanța socială. La sosire, angajaților li se verifică temperatura cu ajutorul unei camere termice. Accesul în interiorul platformei (ex. vestiare, ateliere de lucru, cantină, zone de repaus) se face respectând marcajele vizuale la sol, regulile de igienă și de distanță socială. Toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajații poartă măști de protecție”, se specifică pe site-ul instituției.

Activitatea la Grup Renault fusese reluată parțial la 21 aprilie.

Urmăriți Impact.ro și pe