Când va începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani în România. CNCAV a făcut anunțul

Ana Anitoiu, Ionuț Vieru 06.01.2022, 23:52
Când va începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani în România. CNCAV a făcut anunțul

Perioada în care ar putea începe imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani în România în contextul pandemiei de coronavirus a fost anunțată, joi seară, de Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV). Dozele dedicate lor sunt mai mici decât cele folosite pentru minorii de peste 12 ani.

Când va începe vaccinarea copiilor din categoria de vârstă 5 – 11 ani în România

Conform CNCAV, vaccinarea împotriva coronavirusului a copiilor din România care se încadrează în grupa de vârstă 5 – 11 ani se va face cu doza Comirnaty de la Pfizer, mai mică față de cea folosită la minorii cu vârste de peste 12 ani. Concret, este vorba despre o doză de 10 micrograme față de 30 de micrograme.

Vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor din categoria de vârstă menționată se va face atât în centrele de imunizare împotriva coronavirusului stabilite, cât și în cabinetele medicilor de familie, cel mai probabil începând din cea de-a doua jumătate a lunii ianuarie.

„Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani va începe în România după recepționarea dozelor necesare. Estimăm să primim aceste doze în a doua jumătate a acestei luni”, a transmis CNCAV.

Cand va incepe vaccinarea copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani in Romania
Vaccinarea copiilor in categoria de varsta 5 – 11 ani, doze mai mici

Câte doze de vaccin anti-Covid-19 vor face copiii cu vârste între 5 și 11 ani

În cazul copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, vaccinul împotriva coronavirusului se administrează tot intramuscular, în două doze, la un interval de 21 de zile între ele.

„Riscul de miocardită la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani este extrem de scăzut, fiind mult sub cel observat pentru categoria 12-17 ani. Doar 12 cazuri de miocardită au fost înregistrate la 8.7 milioane de doze administrate în SUA la această categorie de vârstă.

La băieți, după doza 1 nu a fost înregistrat niciun caz, iar după doza 2 au fost înregistrate 4.3 cazuri la 1 milion de doze administrate, rata bazală de miocardită în populația nevaccinată fiind de 0.2 – 1.9 cazuri la un milion de persoane în interval de 7 zile”, a mai transmis CNCAV pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

După ce vaccinul pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani va fi disponibil în țară, se vor putea face programări pentru această categorie de vârstă pe platforma de programare, ce a fost actualizată de STS. Însă, minorii însoțiți de adulți se vor putea prezenta și direct la centre de imunizare.

Până în prezent, de la începutul campaniei de imunizare în România, din 27 decembrie 2020, s-au vaccinat împotriva coronavirusului 7.973.114 de persoane, cu prima doză; 7.862.867, cu schemă completă; și 2.085.544 cu cea de-a treia doză, numită „booster”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...