Când va fi înmormântată soprana Mariana Nicolesco. Unde își vor putea lua rămas-bun admiratorii de la celebra artistă

Badea Violeta 17.10.2022, 21:03

Soprana Mariana Nicolesco a încetat din viață vineri, pe data de 14 octombrie, la vârsta de 73 de ani. Artista era internată într-un spital din București, având mai multe probleme de sănătate. Între timp, familia sopranei a stabilit toate detaliile înmormântării. Iată când va fi condusă pe ultimul drum Mariana Nicolesco!

Detalii despre momentul în care va fi înmormântată soprana Mariana Nicolesco

Soprana Mariana Nicolesco a trecut în neființă vineri, pe data de 14 octombrie. Se pare că artista era internată într-un spital din Capitală, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Acum, familia, apropiații și cei care i-au iubit glasul sopranei se pregătesc să o conducă pe acesta pe ultimul drum. Trupul neînsuflețit al artistei va fi dus miercuri, pe data de 19 octombrie, între orele 9:00 şi 14:00, la Ateneul Român, iar fanii vor avea ocazia de a-i aduce un ultim omagiu.

După ceremonia solemnă, Mariana Nicolesco, distinsă cu ordinul Steaua României în grad de Mare Cruce, va fi întâmpinată cu onoruri la Cimitirul Militar Ghencea, unde va avea loc slujba religioasă și înhumarea.

Citește și Amintirea care îl leagă pe Dan Negru de regretata Mariana Nicolesco. Dezvăluirea prezentatorului despre celebra soprană!

Mariana Nicolesco
Mariana Nicolesco

Cine a fost Mariana Nicolesco

Mariana Nicolesco s-a născut pe data de 28 noiembrie 1948, în localitatea Găujani, judeţul Giurgiu. Aceasta a terminat Şcoala de Muzică din Braşov, acolo unde a studiat vioara. Ulterior, s-a înscris la Secţia Canto a Conservatorului din Cluj-Napoca, ca mezzosoprană.

Mariana Nicolesco a obținut o bursă la Conservatorul Santa Cecilia din Roma, Italia, unde a studiat cu Jolanda Magnoni. Apoi a lucrat cu Rodolfo Celletti şi cu Elisabeth Schwarzkopf.

Renumita soprană și-a început cariera internațională remarcabilă după ce a participat la Concursul Verdi la Busseto și Concursul internaţional de Canto Voci Rossiniane organizat de Radioteleviziunea italiană RAI la Milano, cel mai important concurs de canto de pe întregul mapamond.

De-a lungul carierei sale, Mariana Nicolesco a cântat pe cele mai renumite scene ale lumii și a fost prezentă în spectacole regizate de Luchino Visconti, Giorgio Strehler, Patrice Chéreau, Luca Ronconi, Jean-Pierre Ponnelle, Franco Zeffirelli sau Pier Luigi Pizzi. În plus, soprana Mariana Nicolesco a cântat colinde românești în fața papei Ioan Paul al II-lea, la primul concert de Crăciun de la Vatican.

Citește și Mariana Nicolesco, cea mai mare soprană a României, a murit. Artista avea 73 de ani!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...