Când va fi inaugurat stadionul Steaua. Vestea aşteptată de toţi suporterii

Stan Filon 28.04.2021, 14:27
Când va fi inaugurat stadionul Steaua. Vestea aşteptată de toţi suporterii

S-a aflat când va fi inaugurat stadionul Steaua! Arena a fost refăcută din temelii și se pare că va fi gata pentru a găzdui meciuri chiar și la Euro 2020. Încă nu se știe dacă echipa lui Gigi Becali va putea juca meciuri oficiale pe acest stadion.

Când va fi inaugurat stadionul Steaua

Autoritățile au anunțat că stadionul din Ghencea va fi inaugurat în această vară, așadar poate găzduit meciuri de la Euro 2020. Din programul anunțat de FRF, pe stadionul Ghencea se vor antrena echipele naționale care vor participa la celebrul campionat de fotbal.

Arena sportivă din cartierul Ghencea va fi inaugurată în luna iulie a anului curent, însă fanii fotbalului vor avea o surpriză neplăcută. Primul meci găzduit de noul stadion va fi unul de rugby, scrie Playsport.ro. Chiar dacă Federația Română de Rugby are la dispoziție și stadionul ”Arcul de Triumf”, reprezentativa de rugby a României va disputa trei meciuri în luna iulie, iar intenția forului condus de Alin Petrache este ca acestea să aibă loc în Ghencea. Un motiv pentru ca Arena pare însă prea mică (8.000 de locuri), în comparație cu ceea ce oferă Ghencere naționala de rugby ar dori să joace în Ghencea este numărul mult mai mare de spectatori care pot participa la meciuri. Ghencea oferă 30.000 de locuri, pe când stadionul Arcul de Triumf are o capacitate de 8.000 de locuri.

Cand va fi inaugurat stadionul Steaua
Cand va fi inaugurat stadionul Steaua

Când va avea loc primul meci pe Ghencea

Pe data de 3 iulie, naționala de rugby va întâlni învingătoarea dintre Belgia și Olanda, în cadrul Rugby Europe Championship. Pe 10 iulie, ”stejarii” se vor duela cu Scoția, în ceea ce președintele FRR, Alin Petrache, spune că e ”cel mai important test din ultimii 10 ani”. Tot în iulie ar putea avea loc încă un meci al ”stejarilor”, cu Japonia, pe 19 iulie. Oficialii FRR vor ca aceste meciuri să aibă loc pe noul stadion Steaua, precizează ProSport.

Una dintre cele mai vocale voci în scandalul FCSB-Steaua a fost Florin Talpan, juristul clubului Steaua. Acesta a oferit un interviu pentru Playsport.ro, în care a spus că nici nu a fost invitat să vadă noua arenă. ”Mă credeți că eu nu am văzut, până acum, stadionul. Nu am intrat. Ce? Are voie Talpan? Ce să caut eu acolo, lasă că a intrat Mustață, dar Talpan nu poate, are interzis.

Eu întreb de ce nu a venit nimeni să mă invite și pe mine. Au spus că dacă intru acolo o să fac poze și vor apărea în presă. Ăsta e motivul invocat. A intrat Mustață, și-a făcut fotografii în toate unghiurile, a dat și în presă. Să știi că am făcut hârtie când a fost cehstiunea asta cu Talpan, însă au mușmalizat, deși spun că vinovații ar fi trebuit să plătească. Iar dacă am văzut că este așa, ce să fac, să rup lacătul să intru? Nu, merci!”, a declarat Talpan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...