Când va fi gata noul aeroport al Bucureștiului. Se va numi Constantin Brâncuși și va fi situat în sudul orașului

Stan Filon 20.02.2021, 13:18
Când va fi gata noul aeroport al Bucureștiului. Se va numi Constantin Brâncuși și va fi situat în sudul orașului

Se construiește un nou aeroport în București! Compania românească South Development Group (SDG) a anunțat semnarea unui acord cu Trillium Fund pentru dezvoltarea aeroportului Constantin Brâncuși. Acesta se va ridica în  sudul Capitalei.

Când va fi gata noul aeroport al Bucureștiului

Acordul a fost semnat recent cu fondul Trillium, fond din fac parte companiile Surbana Jurong Capital (Singapore), Mitsubishi Corporation (Japonia) și Changi Airport International (Singapore). În același anunț, South Development Group afirmă că noul aeroport care va fi situat în sudul Bucureștiului ar urma să fie deschis în anul 2024 pentru zboruri și operațiuni cargo. La scurt timp după acesta va fi deschis și pentru traficul de pasageri.

Proiectului noului aeroport a fost anunțat încă din anul 2018, de către ministrul Economiei de pe-atunci, Nicolae Bădălău. „In octombrie ar putea incepe lucrarile la Aeroportul Constantin Brancusi ce se va intinde pe 2.500 de hectare. Este un aeroport privat, iar Ministerul Economiei, alaturi de alte multe ministere, isi vor aduce contributia la aceasta investitie. Institutia pe care o conduc va contribui la construirea unei statii de putere de 350 de megawati. Se vor implica si firme romanesti, dar, de asemenea, si autoritatile judetene ar putea avea o contributie”, scria Niculae Bădălău pe pagina sa de Facebook.

Cand va fi gata noul aeroport al Bucurestiului
Cand va fi gata noul aeroport al Bucurestiului

Dăncilă anunța că se renunță la proiectul aeroportului din sudul Capitalei

Se cam renunțase la proiect, după căderea Guvernului Dăncilă. cea care făca precizări fiind chiar fostul premier, Viorica Dăncilă. „In momentul in care nu exista stabilitate nu exista predictibilitate, investitorii straini nu mai vin spre Romania. Am discutat cu tarile din Golf, am discutat cu Emiratele Arabe, spuneau ca vor sa investeasca masiv in Romania. Incepusem discutiile pentru aeroportul Bucuresti Sud, cu Emiratele Arabe si investitori romani, astfel incat sa incepem proiectul de acolo. In momentul actual nu mai au aceeasi dorinta de a discuta pentru ca este un guvern interimar. Avem deja schema aeroportului, am discutat cu Emiratele Arabe, am discutat cu investitori din Romania, urma sa semnam demararea lucrarilor pentru acest aeroport”, spunea Viorica Dancila intr-un interviu pentru DC News.

Cu toate acestea, se pare că proiectul va demara și prin Aeroportul ConstantinBrâncuși vor putea trece anual peste 35 de milioane de pasageri. Acesta va avea o pistă principală de 4000 m și una secundară, de 2500 m, cu posibilitatea de a fi extinsă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...