Când va fi gata, de fapt, metroul din Drumul Taberei. Vești bune pentru bucureșteni

Când va fi gata, de fapt, metroul din Drumul Taberei. Vești bune pentru bucureșteni

Lucian Bode, ministrul transporturilor a declarat că lucrările la magistrala 5 din Drumul Taberei continuă. De asemenea, acesta a anunțat și când urmează să fie finalizate lucrările. Ultimul termen dat ministru era vara acestui an. Care este noul termen?

Când va fi gata, de fapt, metroul din Drumul Taberei

Ministrul transporturilor a anunțat joi în ședința de guvern că lucrările de la magistrala de metrou M5 sunt în grafic iar termenul de finalizare rămâne cel stabilit. Mai exact, metroul va fi gata în luna iunie a anului în curs, a dat asigurări Bode. Acesta a mai spus că antrepenorii din structurile de transport rutiere și feroviare și-au asumat respectarea termenelor prevăzute în contractele în derulare.

metrou, drumul taberei, termen de finalizare

Când va fi gata, de fapt, metroul din Drumul Taberei

Luciad Bode a mai specificat că statul nu are datorii către antreprenori și că deține banii necesari pentru investițiile din infrastructură. Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2). Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei.

Însă, momentan nu există suficiente trenuri, motiv pentru care vor fi scoase opt trenuri din funcțiune de pe liniile M1 și M3 și vor fi introduse pe ruta din Drumul Taberei. Acest lucru va mări timpul de așteptare în mai multe stații, totuși aceasta este singura soluție prin care magistrala 5 poate fi inaugurată în iunie.

„S-a ţinut cont de faptul că până la sfârșitul anului 2023 vor fi livrate cele 13 trenuri noi achiziționate pentru exploatarea pe Magistrala 5. Prin urmare, în anul 2024 cele 13 trenuri noi se vor utiliza pe Magistrala 5, iar trenurile tip BM utilizate pe acestă magistrală în perioada 2020-2023, vor reveni în parcul Magistralelor 1 și 3, acțiune care va crea posibilitatea aplicării graficelor de circulație prin care este prevăzută scăderea intervalului de urmărire a trenurilor de la 6 minute la 5 minute (sublin.ns) în orele de vârf de trafic”, se arată în proiectul de act normativ pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Transporturilor.hipo.ro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI