Tainele gătitului sunt unele profunde și greu afli câte un secret. De aceea, nu oricine intră în bucătărie se poate declara un adevărat maestru într-ale artei culinare. Cu toate acestea, cu toții trebuie să mâncăm, așa că ne descurcăm cu ce avem și profităm la maximum atunci când ni se mai împărtășește câte un mic secret. Astfel, am aflat când trebuie să adaugi, de fapt, usturoiul în mâncare.
„Omul, cât trăiește, învață”, spune o vorbă din popor care se aplică perfect în gastronomie. Atunci când credeam că le știm pe toate, mai aflăm câte un secret culinar care ne lasă cu gura căscată. Bucătăria este plină de secrete strânse în mii și mii de ani, așadar, nimeni nu le știe pe toate, însă suntem foarte bucuroși atunci când mai aflăm câte un truc.
Poate ați observat că usturoiul parcă își pierde din intensitatea gustului, însă când luăm masa la prieteni, mâncarea respectivă parcă miroase de afară a usturoi. Ajungem să punem întrebări chiar bizare, despre proveniența usturoiului, întrebăm dacă este autohton sau de import, poate usturoi pudră, iar gazda ne privește nedumerită. Ei bine, secretul este altul. Fie că vorbim despre usturoi românesc sau chinezesc, secretul este altul. Totul depinde de momentul când adăugăm usturoiul în mâncare. Pentru o aromă mai pronunțată, usturoiul se adaugă la final, iar pentru una mai fină, cățeii se adaugă încă de la început.