FOTO EXCLUSIV

Apariție surpriză la căpătâiul lui Mitică Popescu. Cine a venit alături de foștii colegi ai actorului să îi aducă un ultim omagiu. Imagini emoționante

Alexandru Catalan, Ana Anitoiu 05.01.2023, 15:44

Regretatul actor Mitică Popescu, care a murit marți, 3 ianuarie, la vârsta de 86 de ani, va fi înmormântat în Cimitirul Bellu din București. Iată când vor avea loc funeraliile.

Apariție surpriză la căpătâiul lui Mitică Popescu, la Teatrul Mic

Update joi, 5 ianuarie 2023, ora 15:44. Sicriul regretatului actor Mitică Popescu a fost depus la Teatrul Mic din București, acolo unde artistul a jucat o perioadă îndelungată. Mai mulți colegi de breaslă și oameni care l-au îndrăgit s-au prezentat pentru a-i aduce un ultim omagiu.

O apariție surprinzătoare la Teatrul Mic a fost cea a lui George Copos, fost patron al Rapidului, echipa de fotbal pe care a iubit-o actorul. Copos a depus la rândul său o coroană de flori.

Alte coroane de flori au fost trimise de UNITER, Grupul PSD, Camera Deputaților, TVR, Teatrul Odeon, Teatrul Mic, iar oameni de toate vârstele au adus trandafiri albi sau roșii, dar și garoafe roșii și crizanteme albe sau roșii.

Printre actorii care și-au luat rămas-bun de la Mitică Popescu s-au numărat Rodica Mandache, Alexandra Velniciuc, Manuela Hărăbor, Alexandru Bindea, Marian Râlea și Tudorel Filimon sau Nea Popa din serialul „La bloc”.

Sicriul lui Mitica Popescu, la Teatrul Mic din Bucuresti
Sicriul lui Mitica Popescu, la Teatrul Mic din Bucuresti

Mitică Popescu, înmormântat în Cimitirul Bellu

Persoanele care vor să-și ia rămas bun de la Mitică Popescu pot face acest lucru joi, între orele 12.30 și 19.30, în foaierul Teatrului Mic din Strada Constantin Mille numărul 16, acolo unde va fi depus sicriul regretatului actor.

Sicriul actorului se va afla, de la ora 20:30, la Capela Cimitirului Bellu. Slujba de înmormântare va începe vineri, la ora 15:00, la Cimitirul Bellu.

Motivul pentru care suferea Mitică Popescu

Mitică Popescu, care a prezentat una dintre cele mai longevive producţii TVR, „D’ale lui Mitică”, din 2000 la postul TVR 2, suferea de singurătate după ce soția lui, regretata actriță Leopoldina Bălănuță, a murit în anul 1998. Dezvăluirea a fost făcută de prietenul lui, Florin Zamfirescu.

„Ultima oară am vorbit cu el exact cu șapte zile înainte de ea muri. L-am sunat să văd ce face de Revelion, era 27 decembrie. Mi-a spus că este la Elias, a avut o sincopă și că o să fie bine. A plecat fără să-și ia Rămas bun, ca să zic așa.

Pe mine m-a șocat bruschețea, faptul că s-a petrecut așa fără preambul, bine, el era bolnav pentru că era în vârstă. Era singur, se plângea de singurătate. Nu știu ce urmași are, știu că are un văr sau mai curând nepot actor, la Târgoviște”, a spus Florin Zamfirescu.

Mitică Popescu a jucat o perioadă îndelungată la Teatrul Mic din București și a avut roluri memorabile în cinematografie. Printre altele, actorul l-a interpretat pe Cocoșilă în „Moromeții”.

Printre alte filme în care a mai jucat Mitică Popescu se numără: „Vânătoarea de vulpi”’ (regia Mircea Daneliuc, 1980), ecranizare a romanului „Nişte ţărani” de Dinu Săraru; „De ce trag clopotele, Mitică?’” (regia Lucian Pintilie, 1981) și „Cel mai iubit dintre pământeni” (regia Şerban Marinescu, 1993).

Urmăriți Impact.ro și pe