Dacia, măsuri speciale luate în plină pandemie! Anunț oficial

Rădulescu Valentin 02.04.2020, 15:16
Dacia, măsuri speciale luate în plină pandemie! Anunț oficial

Virgil Popescu, Ministrul Economiei, a vorbit despre cum ar putea Dacia să își reia producțiile cât mai repede, dar și cum ar putea ajuta la economia țării.

Când și-ar putea relua Dacia producția

UPDATE: Potrivit ultimului comunicat de presă transmis de Groupe Renault România, Dacia nu își va mai relua producția din data de 5 aprilie. Aceasta se va prelungi până când se vor putea aplica toate măsurile de protecție pentru angajați. Grupul Renault acționează pentru a asigura aceste măsuri de protecție în desfășurarea activității. Angajații și partenerii acestui business vor fi de asemenea informați despre redemararea producției.

Ministrul Economiei a avut mai multe discuții cu reprezentații industriei auto, într-o videoconferință. Deoarece industria auto contribuie la PIB, lucrurile se opresc și în România. Acesta a declarat că Dacia pregătește totuși un scenariu de reluare a producției. De astfel, Virgil Popescu este foarte optimist că aceștia își vor începe producția cât de curând, respectiv în a doua parte a lunii aprilie. Totodată, Dacia este un brand național, iar acesta susține că de aici ar trebui să înceapă producția. Potrivit spuselor lui, sunt aproximativ 100.000 de angajați în industria auto. Aceștia pregătesc deja echipamente de lucru precum măști de protecție, combinezoane și biocide.

După întâlnirea de ieri am avut o videoconferință cu mai multe industrii, și cu cei de la Dacia, direct de la fabrică. Acolo sunt 16.000 de angajați. Ei pregătesc un scenariu de reluare a producției astfel încât să protejeze sănătatea oamenilor, se gândesc la un flux de lucru pentru a respecta distanța angajaților, aducerea la lucru, să aibă măști de protecție, biocide, astfel încât lucrul la Dacia să se desfășoare în siguranță.
Oamenii aceștia gândesc să dea drumul la producție, Dacia este un brand național, este esențial ca acolo să înceapă producția, sunt optimist că în a doua parte a lunii aprilie la Dacia începe producția”, a declarat Virgil Popescu, potrivit digi24.ro

Când și-ar putea relua Dacia producția. Strategia nebănuită în plină stare de urgență
Când și-ar putea relua Dacia producția. Strategia nebănuită în plină stare de urgență

Dacia produce o capacitate mare de materiale sanitare

Potrivit spuselor ministrului, industria auto dorește să ajute la economia românească, astfel încât vor produce materiale esențiale, măști, combinezoane, biocide, și tot ce este nevoie, la o capacitate foarte mare. Acesta a mai discutat și despre realizarea ventilatoarelor, care sunt cele mai complicate.

“Industria auto are probleme specifice, contribuie foarte mult la PIB, dar e dependentă de industriile din țările UE. Dacă acolo lucrurile sunt oprite, și în România sunt oprite. Cea mai importantă concluzie după discuția de ieri cu reprezentanții din industria auto este că doresc să ajute economia românească și să producă materiale esențiale, măști, combinezoane, biocide, tot ce e nevoie și au capacitate foarte mare de a le produce. Ei doresc să producă în industria auto și participă la acest proiect național de realizare a unui ventilator pentru a ajuta bolnavii. La ventilatoare e mai complicat, se lucrează în colectiv foarte mare, sper să avem rezultate concrete curând. La producția de măști au spus că repede pot trece la asta, pregătesc modelele pentru a fi avizate de cele patru institute ale armatei. Sunt probabil 100.000 de angajați pe industria orizontală în toată industria auto. Ei doresc să pornească lucrul.”, declară Ministrul Economiei, pentru sursa citată mai sus.

Urmăriți Impact.ro și pe