Când se vor acorda voucherele pentru vaccinați. Sunt în valoare de 100 de lei, ministrul a făcut anunțul

Nicu Stan 12.08.2021, 15:04
Când se vor acorda voucherele pentru vaccinați. Sunt în valoare de 100 de lei, ministrul a făcut anunțul

S-a anunțat când se vor acorda voucherele pentru vaccinați. Voucherele vor avea o valoare de 100 de lei. De asemenea, vor beneficia de aceste tichete de masă românii care se vor vaccina schemă completă. În plus, statul organizează și o loterie pentru cei care se vaccinează contra coronavirusului.

Ministrul Sănătății a anunțat de când se oferă vouchere de 100 de lei românilor care se vaccinează. Banii sunt acordați pentru vaccinarea completă

Ioana Mihăilă a anunțat joi că doar cei care se vaccinează cu schemă completă, vaccin, plus rapel, vor primi tichetele de masă în valoare de 100 de lei.

Astfel, autoritățile anunță că voucherele pentru românii care se vaccinează vor începe să se elibereze începând cu luna septembrie, după cum a spus ministrul Sănătății, Ioana MIhăilă, la Europa FM.

Ioana Mihaila a anuntat de cand se dau vouchere pentru vaccinati
Ioana Mihaila a anuntat de cand se dau vouchere pentru vaccinati

De unde se vor lua voucherele

În plus, ministrul Sănătăţii precizează că, cel mai sigur, cei vaccinați vor primi tichetele chiar de la centrele de vaccinare, după ce au făcut schema completă.

”Bonurile se vor acorda probabil începând cu luna septembrie, nu ştiu exact data, dar sunt nişte tehnicalităţi care trebuiesc îndeplinite, cadrul legal asigurat de resursele bugetare, apoi tipărirea şi distribuirea bonurilor de masă. Eu cred că până în septembrie vom reuşi să le îndeplinim. Probabil le vom distribui prin direcţiile de Sănătate Publică şi apoi le vom distribui, împreună cu vaccinurile, în cenrtele de vaccinare, sau depinde de situaţie, cum este şi cazul medicilor de familie”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Se va organiza și o loterie

Pe de altă parte, prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat că în coaliţie au fost discuţii despre demararea unui proiect pilot prin care românii care se vaccinează să fie premiați cu câte un voucher în valoare de 100 lei.

În plus, va exista şi o loterie care e posibil să funcţioneze după modelul ANAF cu bonurile fiscale. De asemenea, impactul bugetar iniţial este de 50 milioane lei pentru ambele proiecte, vouchere și loterie, a mai spus Florin Cîțu.

Anunțul lui Florin Cîțu

”Am fost de acord să începem aceste proiecte pilot, să vedem cum vor funcţiona ele, cu vouchere de câte 100 lei şi o loterie şi vom aloca şi aici bani. Banii vor veni de la Ministerul Sănătăţii, deja există un program acolo.

La Ministerul Sănătăţii cel cu vouchere, cel cu loteria, cred că va trebui să mergem la Ministerul Economiei. Vom vedea în funcţie de cum merg proiectele. În iarnă au mai fost făcute astfel de programe. Am alocat sume pentru medicii de familie.

Ce se întâmplă după ce nu vor mai fi bani pentru vouchere

Ştiţi foarte bine că acele sume nu au fost cheltuite. Propunerea mea în coaliţie a fost să pornim cu un program mai mic şi dacă resursele vor fi epuizate, vom aloca noi resurse”, a explicat Florin Cîţu, marţi la finalul şedinţei coaliţiei care a avut loc la Parlament.

Urmăriți Impact.ro și pe