Când se va atinge vârful valului 4. Ministrul Sănătății a făcut anunțul. ”Se va ajunge și la 20.000 de cazuri de Covid-19 pe zi”

Ana Anitoiu 29.09.2021, 23:57
Când se va atinge vârful valului 4. Ministrul Sănătății a făcut anunțul. ”Se va ajunge și la 20.000 de cazuri de Covid-19 pe zi”

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a anunțat miercuri seară când se va atinge vârful celui de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus în România. Oficialul a precizat că se estimează că la apogeu s-ar putea înregistra și 20.000 de noi cazuri de Covid-19 pe zi.

Când se va ajunge la vârful valului 4 al pandemiei de coronavirus

Potrivit ministrului interimar al Sănătății, nu mai este mult până când se va atinge apogeul celui de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus în România.

”Din ce spun specialiștii, vârful valului 4 va fi undeva la mijlocul lunii octombrie sau puțin mai încolo. Pentru 15-20 octombrie se preconizează să se poată ajunge, din păcate, și la 20.000 (de noi cazuri de Covid-19 pe zi, n.r.)”, a spus Cseke Attila.

Cand se va atinge varful valului 4. Ministrul Sanatatii a facut anuntul. ”Se va ajunge si la 20.000 de cazuri de Covid-19 pe zi”
Cseke Attila

Ministrul Sănătății, avertisment cu privire la paturile pentru pacienții cu Covid-19

De asemenea, ministrul interimar al Sănătății a spus că va trebui să fie analizat felul în care a fost gestionată pandemia de coronavirus în țară, după ce aceasta se va încheia. În plus, el a avertizat că paturile pentru pacienții bolnavi de Covid-19 să nu fie suficiente.

Cseke Attila a mai declarat că Guvernul a alocat 460 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru cheltuieli cu tratamente pentru Covid-19 şi pregătirea secțiilor de anestezie și terapie intensivă (ATI).

Cât va mai dura până când se vor schimba regulile pentru cadrele medicale

Totodată, Cseke Attila a spus că mai durează ceva până la aprobarea proiectului de lege al ministerului Sănătății prin care personalul unităților sanitare va fi nevoit să se vaccineze împotriva coronavirusului sau să se testeze din fonduri proprii, în cazul în care nu poate dovedi imunitatea.

Ministrul interimar al Sănătății a precizat că acest proiect de lege este în transparență decizională și că probabil va dura mai bine de o lună până să fie dezbătut și aprobat de Parlament.

Bilanțul pandemiei de coronavirus în România, în creștere

În ultimele 24 de ore au fost raportate 10.826 de noi cazuri de Covid-19. Dintre acestea,  259 sunt ale unor persoane reinfectate care au fost testate pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Astfel, bilanțul a ajuns la 1.221.636 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, de la începutul pandemiei în țară, dintre care 1.388 sunt ale unor pacienți reinfectați. În total, 1.110.542 de pacienți au fost declarați vindecați de Covid-19. Impact.ro actualizează în fiecare zi AICI datele referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus în România!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...