Când se udă plantele, dimineața sau seara. Ce trebuie să faci ca să înflorească

Ana Anitoiu 05.09.2021, 10:07
Când se udă plantele, dimineața sau seara. Ce trebuie să faci ca să înflorească

Dacă vrei să ai flori frumoase în ghivece, o grădină deosebită sau o recoltă bogată este important să știi când trebuie să uzi plantele. Ca să nu dai greș, este necesar să aplici câteva trucuri simple.

Cum se udă plantele. Cinci reguli

Momentul în care trebuie să fie udate plantele nu este singurul detaliu important pentru ca acestea să fie sănătoase și să se dezvolte normal. La fel de important este să știi cum se udă plantele.

1. Udă-le mai rar, dar cu o cantitate mai mare de apă

Pentru cele mai multe flori sau plante din grădină, este suficientă udarea o dată sau de două ori pe săptămână. Condiția este ca pământul să se irige în profunzime.

Dacă vrei să știi cum se udă plantele corect, află că este de preferat să le uzi mai rar, dar cu mai multă apă decât la intervale mai scurte de timp, cu puțină apă.

Cand se uda plantele, dimineata sau seara. Ce trebuie sa faci ca sa infloreasca
O tanara udand plante

2. Udă-le una câte una, cu o cantitate egală de apă

În cazul în care uzi plantele fără prea mare atenție, este posibil ca apa să ajungă la o singură rădăcină. Prin urmare, se va dezvolta bine doar aceasta.

Recomandarea este să torni apă și în jurul plantei și să o distribui cu atenție pe sol, astfel încât pământul să se irige bine, iar nutrienții să se absoarbă așa cum ar trebui.

3. Udă-le cu răbdare

Un maestru atunci când vine vorba despre cum se udă plantele știe că această activitate necesită răbdare. Nu este recomandat udatul cu un debit mare, ci cel făcut în etape, astfel încât apa să aibă timp să se infiltreze bine în pământ.

Este de preferat să uzi plantele cu cantități moderate de apă, la intervale de 10 minute. În grădină se poate folosi o stropitoare ori un furtun la presiune și debit mic.

4. Mare grijă la frunze

Atunci când ploaia udă frunzele nu este niciun fel de problemă, dar când plantele sunt udate cu un furtun sau o stropitoare, lucrurile se schimbă.

Ai grijă să ferești frunzele de apă atunci când uzi plantele din ghivece sau din grădină. Frunzele lăsate ude peste noapte pot mucegăi, iar cele lăsate în soare se pot alege cu urme de arsuri ușoare.

5. Ține cont de tipul de plantă

De asemenea, o regulă importantă pentru sănătatea plantelor este ca acestea să fie udate în funcție de nevoile și specificul lor. În acest fel, ele vor crește frumoase și roditoare.

Când trebuie să uzi plantele

Este foarte important să știi și când trebuie să uzi plantele. Dacă faci acest lucru în timpul zilei, o cantitate de apă se va evapora. Astfel, cele mai bune momente sunt dimineața și seara, imediat după apusul soarelui.

Totodată, este important ca plantele să fie supravegheate în permanență. Udarea trebuie să fie urmată de o uscare ușoară a pământului, astfel încât să fie redus riscul de putrezire. Umiditatea solului poate fi verificată săpând la doi sau trei centimetri în pământ. Vezi AICI ce flori nu trebuie să ții în casă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...