Ciorba este una dintre cele mai populare și mai consumate preparate de la noi din țară. Aceasta este extrem de sănătoasă și ne putem bucura de gustul ei atât în sezonul rece, cât și în sezonul cald. Ca și în cazul multor altor mâncăruri, secretul unei ciorbe delicioase este sarea. Iată când se pune, de fapt, acest ingredient. E un detaliu cunoscut doar de bucătarii iscusiți!
Nu există persoană care să nu fi mâncat, măcar o dată în viață, ciorbă. Acest preparat extrem de delicios este mai mult sau mai puțin consistent, în funcție de ingredientele și condimentele pe care alegem să le folosim. Indiferent de conținut, sarea nu are cum să lipsească de pe listă.
Acest ingredient are capacitatea de a intensifica gustul preparatului, iar marii bucătari spun că este bine să presari sare chiar și pe carnea pe care urmează să o adaugi în ciorbă. De asemenea, aceștia spun că și atunci când călești ceapa sau usturoiul este bine să adaugi sare.
Deși vei avea impresia că ai folosit prea multă, de fapt, aceasta va ajuta la intensificarea gustului preparatului final. În plus, experții spun să sărezi și apa în care urmează să fierbi legumele. Acestea, la rândul lor, trebuie condimentate înainte de a le introduce în lichid.
Aproape că nu există persoană care să nu fi trecut, cel puțin o dată, prin situația nefericită în care, după ce a investit timp și bani în ciorba sau supa mult dorită, să-i scape prea multă sare în oală. Tocmai din acest motiv, noi vă prezentăm cantitatea potrivită de sare pentru anumite preparare.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Bucătarii iscusiți recomandă gospodinelor sarea Kosher. Acest sortiment este considerat a fi cea mai bună alegere pentru a-l folosi la prepararea mânărurilor.
Atenție! Proporții de mai sus nu se aplică atunci când se folosesc ingrediente pre-pregătite, cum ar fi bulionul cumpărat din magazin, sosuri sau carne condimentată.