Când se oprește ploaia în București. Meteorologii au făcut anunțul pentru locuitorii Capitalei

Iancu Andreea, Mihai Roșoiu 16.10.2021, 12:26
Când se oprește ploaia în București. Meteorologii au făcut anunțul pentru locuitorii Capitalei

Specialiștii în meteorologie din cadrul ANM au emis prognoza pentru ziua de sâmbătă, 16 octombrie, precizând când se oprește ploaia în București. După ce, timp de o săptămână s-au confruntat cu vreme închisă, temperaturi scăzute și ploi, bucureștenii așteaptă ca starea vremii să se amelioreze. Meteorologii au precizat când se va întâmpla acest lucru și, de asemenea, cum va fi vremea în perioada următoare. Se pare că prognoza meteo se anunță una mai bună în următoarele săptămâni. Temperaturile vor crește treptat, atingând chiar și valori mai mari decât cele obișnuite pentru această perioadă a anului.

Meteorologii au anunțat când se oprește ploaia în București

De aproape o săptămână, locuitorii din București se întreabă când se oprește ploaia și când vor putea să se bucure din nou de zile însorite de toamnă, cu temperaturi și vreme mai prietenoase. Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 16 octombrie, o prognoză specială pentru București, care se menține până duminică, 17 octombrie. Potrivit ANM, vremea din această perioadă se va păstra închisă și rece pentru această lună.

De asemenea, conform specialiștilor, ploile își vor face remarcată prezența temporar și se vor acumula cantități de apă, de 10-15 litri/mp. Vântul va fi și el prezent, slab sau moderat, cu unele intensificări, în special pe parcursul zilei, când poate atinge viteze de 40-45 km/h. Totodată, valorile indicate de termometre în această perioadă vor urca până la maximum 12-13 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 8 și 9 grade. Cu toate acestea, meteorologii prognozează vreme mai bună începând de luna următoare, când valorile indicate de termometre ar putea depăși normalul acestei perioade.

Când se oprește ploaia în București
Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în perioada următoare

Cum va fi vremea în săptămânile următoare

În săptămâna 18-25 octombrie, temperaturile vor reveni la unele mai apropiate de normalul acestei perioade. Cu toate acestea, ele se vor păstra coborâte. Ulterior, valorile indicate de termometre se vor normaliza în săptămâna 25 octombrie – 01 noiembrie. Precipitațiile vor lipsi din zonele extracarpatice, iar local, în nordul țării, se vor remarca cu precădere cantități importante. În restul teritoriului acestea vor fi normale pentru această perioadă.

Cu toate acestea, la începutul lunii noiembrie, în intervalul 1-8 noiembrie, putem vorbi despre valori termice mai mari decât cele specifice perioadei, semn că o nouă perioadă mai caldă își va face resimțită prezența pe întreg teritoriul României. În acest interval, cantitățile de precipitații vor scădea, cu precădere în zonele sud-vestice, centrale și nord-estice. În restul teritoriului, ploile se vor remarca în cantități normale pentru această perioadă a anului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...