Când se întorc elevii la școală. Documentul care interesează milioane de români

Ana Anitoiu 03.12.2020, 10:30
Când se întorc elevii la școală. Documentul care interesează milioane de români

Când se întorc elevii la școală? Un document a fost publicat de Comisia Europeană, marți, cu o recomandare în acest sens, printre mai multe sfaturi pentru toate statele membre, în vederea limitării răspândirii noului coronavirus, după sărbătorile de iarnă. În această perioadă, este așteptat ca mulți europeni să călătorească, pentru a se bucura Crăciun și Revelion alături de persoane dragi.

Când se întorc elevii la școală, după sărbătorile de iarnă. Ce recomandare a transmis Comisia Europeană

În documentul pe care l-a publicat, Comisia Europeană recomandă ca vacanța școlară să fie prelungită după sărbătorile de iarnă, astfel încât să fie prevenită revenirea infecțiilor cu noul coronavirus în școli. Această recomandare vine în contextul în care mulți copii europeni ar călători alături de familiile lor, de Crăciun și Revelion. Instituția a mai oferit o variantă.

“Pentru a reduce riscurile în perioada de după sărbătorile de iarnă, luați în considerare prelungirea vacanțelor școlare sau introducerea unei perioade de învățare online ca modalitate a introducerii unei perioade «tampon» și pentru a evita ca infecţia să fie adusă în școli. În astfel de cazuri, va fi important să anunțați o dată, cu câteva zile înainte de întoarcerea la școală, până la care familiile cu copii și profesorii sunt rugați să se întoarcă acasă”, arată documentul Comisiei Europene.

Ce declarație a făcut un oficial din Guvern, referitoare la redeschiderea școlilor, în România

Recent, secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, Sorin Ion, a spus că speră ca în cel de-al doilea semestru al anului școlar 2020-2021 să fie posibilă revenirea elevilor în sălile de clasă, dacă ”lucrurile” în privința pandemiei de coronavirus se vor îndrepta.

”Sperăm ca lucrurile să se îndrepte în semestrul II și să se facă școala față în față. O schimbare ar însemna să dăm examene în sistem online, ceea ce e extrem de greu. Poate că nici nu ar trebui să luăm în calcul alt mod decât față în față. Și să nu uităm că anul trecut am organizat în condiții excelente examenele, tot în condiții de pandemie“, a spus atunci Sorin Ion.

Cand se intorc elevii la scoala. Documentul care intereseaza milioane de romani
Elevi si cadru didactic, la scoala, cu masti de protectie

Avocatul Poporului a cerut ca Ministerul Educației să ia în calcul redeschiderea școlilor

În plus, Avocatul Poporului a cerut Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, decizie pe care au luat-o aproape toate marile state din Europa. Renate Weber s-a autosesizat cu privire la situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru a fi continuată școala online.

“Nu vedem de ce școlile nu au putut fi deschise, cel puțin pentru vârstele mai mici. Desigur, pe lângă luarea măsurilor de precauție”, a declarat adjunctul Avocatului Poporului, pentru publicația de limbă maghiară Maszol.ro, potrivit edupedu.ro.

Structura anului școlar 2020-2021. Când se încheie vacanța de iarnă

Conform structurii anului școlar 2020-2021, vacanța școlară de iarnă va începe la data de 23 decembrie 2020 și se va încheia pe 10 ianuarie 2020. Apoi, va începe cel de-al doilea semestru, de luni, 11 ianuarie 2021. Elevii vor avea încă o vacanță, curând după cea de iarnă – pauza intersemestrială. Aceasta va începe la data de 30 ianuarie 2021 și se va încheia pe 7 februarie.

După aceea, vor urma 17 săptămâni de cursuri, până la vacanța de primăvară, ce va fi între datele de 2 și 11 aprilie, pentru Paștele Catolic, și între 30 aprilie și 9 mai, pentru Paștele Ortodox. Vacanța de vară va începe la data de 19 iunie. Elevii de clasa a VIII-a vor termina cursurile pe 11 iunie, înainte de Evaluarea Națională, iar cei de clasa a XII-a, pe 4 iunie, înainte de Bacalaureat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...