Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase

Badea Violeta, Diana Dumitrache 21.10.2021, 17:25
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase

Vești proaste pentru români! Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au venit cu o nouă prognoză pentru următoarea perioadă. Experții susțin că temperaturile vor fi într-o continuă scădere, iar frigul se va instala în România. Iată ce spun meteorologii.

Cum arată prognoza meteo pentru perioada următoare

Experții ANM vin cu noi vești în ceea ce privește vreme din țara noastră. Din păcate, aceștia spun că temperaturile vor scădea în perioada următoare.

Astfel, românii ar trebui să profite la maximum de ultimele zile însorite, fiindcă până acum valorile au fost mai ridicate decât media normală din această perioadă a anului.

Specialiștii ne transmit că vremea bună nu va mai dura mult, iar toamna își va intra în drepturi. Din păcate, aceștia susțin că vom resimți o răcire mult mai accentuată încă de sâmbătă.

Meteorologii anunță că temperaturile vor scădea semnificativ și sunt posibile precipitații, mai ales în zonele de nord-vest. Ulterior, probabilitatea de apariție a ploilor se va extinde și în celelalte regiuni ale țării.

Vremea se raceste in Romania
Vremea se raceste in Romania

Vremea se răcește în România

Începând de săptămâna viitoare, vremea se răcește pe tot teritoriul țării noastre. Așa cum s-a putut observa, astăzi, 21 octombrie, temperaturile au fost destul de ridicate pentru această perioadă, iar în majoritatea regiunilor s-au înregistrat valori cuprinse între 16 și 23 de grade Celsius.

De asemenea, noaptea vine cu temperaturi cuprinse între 3 și 12 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până în jurul valorii de 0 grade Celsius. Însă, weekend-ul vine cu schimbări radicale, iar temperaturile devin din ce în ce mai reci, conform meteorologilor.

Experții ne avertizează că nu vom avea o iarnă ușoară. Pe parcursul lunilor ianuarie și februarie sunt așteptate ninsori și ger. În majoritatea țărilor din Europa vor apărea perioade cu furtuni și vânt, mai ales în vestul și sud-vestul continentului.

Cum va fi vremea săptămâna aceasta

Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat cum va fi vremea săptămâna aceasta. Specialistul a anunțat că temperaturile se mențin ridicate, iar ploile vor fi în restrângere.

„Săptămâna viitoare, mai ales în a doua parte, valorile de temperaturi caracterizează o vreme frumoasă şi mai caldă. La scara întregii ţări, temperaturile se vor situa între 17 până la 20, chiar 22 de grade Celsius în partea de Vest-Sud Vest. În Capitală vom avea şi 21 de grade Celsius.

Vorbim de un ecart al valorilor maxime de 11 până la 16-17 grade Celsius, iar în primele zile ale săptămânii între 12 şi 17 grade Celsius. Ploile vor fi în restrângere, atât ca arie cât şi din punct de vedere al cantităţilor.

Vor mai fi ploi slabe în zona de munte, dar şi în sud, sud est, centrul ţării. Trebuie să luăm în considerare că nopţile rămân în continuare reci, cel mult 0 până la 7 grade”, a spus Elena Mateescu la Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...