Când se încălzește vremea în România. Meteorologii au anunțat data până la care trebuie să mai așteptăm

Nicu Stan 10.03.2021, 15:14
Când se încălzește vremea în România. Meteorologii au anunțat data până la care trebuie să mai așteptăm

Când se încălzește vremea în România. Meteorologii au anunțat data până la care trebuie să mai așteptăm. Când pleacă valul de aer polar din România, citiți în articolul de mai jos.

Meteorologii au anunțat când vine primăvara. Cât mai durează ninsorile

Meteorologii au anunțat când se încălzește vremea în România. S-a aflat astfel data până la care trebuie să mai așteptăm și să îndurăm vremea rece.

Meteorologii au informat cum va fi vremea până pe data de 5 aprilie, iar veștile sunt nesperat de bune. Meteorologii amintesc că doar în această săptămână vom mai îndura frigul. De asemenea, meteorologii au precizat că de vineri ne vom bucura, într-un final, de primăvară adevărată.

Zapada de zilele acestea, ultima rabufnire a iernii
Zapada de zilele acestea, ultima rabufnire a iernii

Ninsoarea din aceste zile, ultima răbufnire a iernii

Până una alta, o ultimă răbufnire a iernii a adus în sudul țării ninsori abundente, iar bucureștenii au parte de o zi veritabilă de Crăciun ca în povești.

Din fericire, este ultima ninsoare din acest sezon rece, iar vremea rea nu va dura prea mult. Doar zilele astea. Astfel, din 12 martie, temperaturile cresc și se vor încadra în normalul acestei perioade. În sfârșit, România se va bucura de primăvară reală.

Prognoza meteo pentru săptămâna 8-15 martie

Temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în zonele de sud ale teritoriului. În această zonă meteorologii anunță precipitații mai abundente. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, deficitar în nord-est, iar în restul României va fi apropiat de cel normal pentru perioada din calendar

Prognoza meteo pentru săptămâna 15-22 martie

Temperatururile din perioada  15-22 martie vor avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii Românii. De asemenea, cantitățile de ploi vor fi excedentare în toate regiunile țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali. Altfel spus, trebuie să ne punem umbrelele la îndemână, întrucât va ploua puțin mai mult decât ar fi normal.

Prognoza meteo pentru săptămâna 22 – 29 martie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele din calendar pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării. Regimul pluviometric estimat de către meteorologi pentru aceste zile se va situa în jurul celui normal pentru această săptămână, la nivelul întregului teritoriu.

Prognoza meteo până pe 5 aprilie

În perioada prognozată, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru perioada calendaristică, în toate regiunile României. De asemenea, Cantitățile de ploi se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregului teritoriu.

Urmăriți Impact.ro și pe