EXCLUSIV

Când ne rezvervăm vacanțele? Consultant: „Nu aș spune că trebuie să ne temem de prețuri foarte mari, doar dacă o lăsăm pe ultima sută de metri”

Gabriela del Pupo 28.03.2022, 17:09
Când ne rezvervăm vacanțele? Consultant: „Nu aș spune că trebuie să ne temem de prețuri foarte mari, doar dacă o lăsăm pe ultima sută de metri”

Specialiștii au preconizat o creștere a prețurilor de până la 10-20% pentru vacanța de Paște, dar și în perioada următoare ne putem aștepta la prețuri mai piperate cauzate de eliminarea restricțiilor care a dus și la o cere mare, dar și de cheltuielile mari pe care le au hotelurile cu facturile.

„Nu aș spune că vacanțele în România sunt mai scumpe”

Dacă analizăm piața în acest moment pentru un sejur de Paște sau de 1 mai prețurile pot părea mult mai mari dar faptul că războiul din Ucraina a făcut ca românii să rezerve în ultimul moment contribuie la această impresie. Cea mai bună strategie pentru o vacanță în România pentru vara viitoare este o rezervare din timp.

„Nu aș spune că vacanțele în România sunt mai scumpe, depinde de fiecare dată cu ce comparăm, a fost o perioadă într-adevăr, foarte dificilă pentru industria de turism din Europa. Și în România sunt oferte speciale dacă cumpărăm din timp, nu aș spune că trebuie să ne temem de prețuri foarte mari, doar dacă o lăsăm pe ultima sută de metri.

Cam de o lună de zile de când a început războiul din Ucraina românii nu prea au mai făcut foarte multe rezervări. Dacă vrem să avem vacanțe mai ieftine la vară ar fi bine să începem să le rezervăm de pe acum. Prețurile sunt mari din diverse motive, au crescut costurile dar și cererea este destul de mare. Pe la începutul anului hotelurile au fost pline la munte, iar în perioada următoare sunt destul de multe rezvervări pentru perioada Paștelui.” a declarat în exclusivitate pentru impact.ro Razvan Pascu, consultant în turism.

Actorul din

Hotelurile din marile orașe nu mai fac față numărului de refugiați

Un alt fenomen care trebuie luat în considerare este cel al numărului mare de refugiați care ajung în România. Majoritatea hotelurilor din marile orașe nu mai au locuri disponibile și deja se apelează la apartamente care sunt închiriate în regim hotelier pentru un loc de cazare în București, Iași, Cluj sau Timișoara.

Dacă în perioada de pandemie hotelurile de oraș au suferit, în perioada aceasta acum cu războiul din Ucraina, ele își revin. Sunt aproape sută la sută rezervate în hotelurile de oraș și inclusiv apartamente în regim hotelier. E o conjunctură.” a mai spus consultantul.

Cererea este foarte mare mai ales din partea celor care nu au călătorit în pandemie, fie din cauza faptului că nu erau vaccinați fie de frica unei posibile contagiuni.

Foarte mulți caută în continuare să călătorească, mai ales cei care nu au fost vaccinați și nu au mai călătorit de 2 ani de zile. Pentru că s-au ridicat restricțiile în Europa, e prima destinație, atât city break-urile în orașe dar și destinații mai puțin cunoscute. Dar sunt și destinații în afara Europei care încep să se deschidă. Anul acesta, cel puțin ce avem noi, aproape tot este vândut până la sfârșitul anului.

În perioada următoare mă aștept ca multe țări din Asia să se redeschidă, să se renunțe la restricții, așa că se va călători și mai mult, sunt convins de asta.” a mai spus Răzvan Pascu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...