Când începe ultimul turneu de grand slam al anului. Calendar complet US Open

Daria Petrescu 01.08.2021, 09:06
Când începe ultimul turneu de grand slam al anului. Calendar complet US Open

Turul ATP este un turneu mondial de tenis de top pentru bărbați organizat de Asociația Profesioniștilor din Tenis. Recent, a fost anunțat când va avea loc ultimul turneu de grand slam al anului. Evenimentul se va desfășura în toamna acestui an, fiind una dintre cele mai așteptate competiții. Când începe ultimul turneu de grand slam al anului. Calendar complet US Open. Iată ce spun organizatorii.

Când începe ultimul turneu de grand slam al anului. Calendar complet US Open

ATP a anunțat actualizările privind turneele de tenis profesionist de la finalul anului, iar Indian Wells și-a făcut loc în programul acestui sezon competițional.

Organizatorii evenimentului au anunțat că s-a făcut reactualizarea calendarului complet US Open, pentru anul acesta. Evenimentul este unul dintre cele mai așteptate și se va desfășura în toamna acestui an.

„S-a stabilit  organizarea turneului BNP Paribas Open”

ATP, organizația tenisului masculin profesionist, a anunțat vineri actualizările calendarului provizoriu ATP Tour din ultimul trimestru al anului 2021. De asemenea, s-a stabilit  organizarea turneului BNP Paribas Open, ATP Masters 1000, de la Indian Wells, California.

Ediția din acest an BNP Paribas Open, de la Indian Wells, amânată din luna martie, din cauza COVID-19, va avea loc, doar în 2021, în luna octombrie. Și anul trecut, lucrurile s-au schimbat radical din cauza pandemiei  care a izbucnit chiar înaintea turneului de la Indian Wells. Acest lucru s-a întâmplat pe durata calificărilor.  Anul trecut, pandemia de coronavirus a anulat mai multe evenimente importante.

„Open-ul de la Stockholm, programat inițial să se desfășoare în săptămâna 42”

Organizatorii au fost nevoiți să anuleze turneul în ultimul moment din cauza apariției primelor cazuri în Tucson, Arizona. Competiția va fi transmisă în direct și în exlcusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (ATP).

În plus, Open-ul de la Stockholm, programat inițial să se desfășoare în săptămâna 42, concomitent cu turneele VTB Kremlin, de la Moscova și European Open, de la Anvers, va avea loc acum în perioada 7-13 noiembrie, în aceeași săptămână cu finala Next ATP, de la Milano.

Se monitorizează în continuare impactul COVID-19

În Asia vor avea loc trei săptămâni cu evenimente succesive, iar ATP continua monitorizarea impactului COVID- 19. Va exista un flux optimizat de jucători. De asemenea, vor exista un flux optimizat de jucători, Actualizări suplimentare, inclusiv confirmarea datelor turneului și a numărului de participanți de la Indian Wells, vor fi comunicate în timp util.

„Calendarul este extrem de complex și aș dori să mulțumesc tuturor evenimentelor din acea secțiune”

„De la reluarea Turului în august 2020, a trebuit să adoptăm o abordare flexibilă a calendarului cu scopul de a organiza cât mai multe evenimente. Toată lumea tenisului a ratat BNP Paribas Open în ultimii doi ani și întoarcerea sa în octombrie este o veste minunată pentru tenis.

Calendarul este extrem de complex și aș dori să mulțumesc tuturor evenimentelor din acea secțiune a sezonului (octombrie-decembrie), deoarece căutăm să acomodăm aceste schimbări în beneficiul sportului în general”, a spus Andrea Gaudenzi, președintele ATP, potrivit eurosport.ro.

Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.