Când începe programul Rabla Local. În ce condiții pot primi românii 3.000 de lei

Ana Anitoiu 06.10.2022, 15:31
Când începe programul Rabla Local. În ce condiții pot primi românii 3.000 de lei

Românii pot primi câte 3.000 de lei în cadrul programului Rabla Local, în anumite condiții. Acest program va fi lansat în curând, în premieră în România, în contextul în care țara are obligația, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), să caseze numeroase mașini în următorii ani.

Când începe programul Rabla Local

Prima ediție a programului „Rabla Local” va începe la jumătatea lunii octombrie, în contextul în care România este obligată ca până în anul 2026 să caseze 250.000 de mașini ce au o vechime mai mare de 15 ani.

„Acest program îl lansăm pentru prima dată anul acesta, cu un buget de 50 de milioane de lei. Vom avea o primă de casare de 3.000 de lei pentru cetăţenii care doresc să-şi caseze maşinile, iar 80% din buget va fi suportat de către Minister, prin Fondul pentru Mediu şi 20% de către autoritatea publică locală.

Sperăm să casăm prin acest program, anul acesta, undeva în jur de peste 20.000 de autovehicule vechi. Cu siguranţă, dacă se va dovedi un succes, aşa cum se preconizează, sperăm să repetăm programul cu bugete mai mari în anii viitori”, a spus directorul de comunicare din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mihai Drăgan, joi, la conferinţa de deschidere a Salonului Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii 2022, de la Romexpo.

Vestea zilei pentru romanii care au 1.500 de lei pe cartea de munca
Vestea zilei pentru romanii care au 1.500 de lei pe cartea de munca

În ce condiții se vor acorda sumele de 3.000 de lei

Conform acestuia, programul Rabla Local se adresează acelor cetățeni care vor să-și caseze mașinile mai vechi de 15 ani în schimbul sumei de 3.000 de lei, fără să intenționeze neapărat să cumpere una nouă, ci mai degrabă să aibă în plan utilizarea transportului în comun, ce reprezintă o variantă foarte sănătoasă pentru mediu.

Programul Rabla Local se va desfășura prin intermediul autorităților publice locale. Prin urmare, cei care doresc să participe și să primească prima de casare în valoare de 3.000 de lei trebuie să meargă la primărie și să depună dosarele de înscriere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...