Când încep să se dea banii pentru șomaj tehnic. Violeta Alexandru, anunț important

Luiza Moldovan 08.04.2020, 20:28
Când încep să se dea banii pentru șomaj tehnic. Violeta Alexandru, anunț important

Când încep să se dea banii pentru șomaj tehnic. Violeta Alexandru, anunț important pentru toți românii în șomaj tehnic.

Violeta Alexandru, nunțul așteptat de un milion de români ID128315_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Violeta Alexandru, anunțul așteptat de un milion de români ID128315_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Când încep să se dea banii pentru șomaj tehnic. Violeta Alexandru, anunț important

Veste bună pentru românii trimiși în șomaj tehnic din cauza pandemiei.  Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anunțat că încep primele plăți. E o perioadă foarte grea pentru cel puțin 994.407 români cărora li s-au suspendat contractele individuale. Pentru alți 194.824, contractele au fost încetate.

Într-o postare pe Facebook, ministrul Muncii și Protecției Sociale anunță începerea plăților și povestește tot efortul pe care l-a făcut echipa din minister pentru ca un milion de români rămași fără loc de muncă din cauza pandemiei să aibă măcar un ajutor social.

„Începem primele plăți pentru „șomajul tehnic”. Între ziua în care am scris prima frază în Ordonanța de urgență pentru această măsură de sprijin până la prima plată pentru un om activ din România, un om care trece, acum, printr-o perioadă grea având nevoie de suport, au fost zile în care mi-am forțat limitele. Alături de echipa mea care și-a pus viața personală în așteptare. Nici scrisul reglementării, pentru o situație cu totul nouă, nu este ușor dar nu se compară cu pregătirea punerii ei în aplicare”, a scris Violeta Alexandru.

„Pentru mine prima plată înseamnă o familie puțin mai liniștită”

Ministrul Muncii și echipa sa spune că au lucrat foarte mult pentru ca acest regulament să fie implementat într-un timp-record. Ministrul a adăugat că orice plată înseamnă o familie puțin mai liniștită și că acest lucru îi dă sens funcției publice pe care o are.

„Pentru mine prima plată înseamnă o familie puțin mai liniștită. Pentru acest lucru, merită. Acesta este, vă spun cu toată sinceritatea, sensul pe care eu îl dau funcției publice pe care o ocup”.

Guvernul sprijină salariații aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.

„Astfel, angajatorii care au salariaţi prin Contracte Individuale de Muncă şi pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în şomaj tehnic, se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din judeţul în care angajatorul are sediul social. Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc), se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din judeţul în care au înregistrat activitatea”, arată Ministerul Muncii.

Urmăriți Impact.ro și pe