Când eliberează STB cardurile gratuite pentru pensionari, cât sunt valabile și ce amendă iei dacă nu sunt validate

Stefan Daniel 11.07.2019, 18:15
Când eliberează STB cardurile gratuite pentru pensionari, cât sunt valabile și ce amendă iei dacă nu sunt validate

STB a început să elibereze cardurile gratuite pentru pensionari. Societatea de Transport București îi lasă în continuare pe pensionari să circule gratuit cu autobuzul, tramvaiul și troleibuzul, dar există o condiție care trebuie respectată. Amenzile sunt foarte mari dacă ești prins că circuli fraudulos așa că e important să știi și cât timp sunt valabile acele carduri.

Când eliberează STB cardurile de transport pentru pensionari

La începutul anului, o mulțime de pensionari din București s-au înghesuit la ghișeele stradale ale STB și au format cozi pentru a se înscrie pe listele cu beneficiari ai transportului gratuit de suprafață. Abia acum, în luna iulie, Societatea de Transport București a reușit să finalizeze acele carduri și acum le distribuie la pensionarii care au depus cereri. Poștașii au început deja să le distribuie la domiciliul persoanelor în cauză.

Din punct de vedere legal, plicul cu acel card se înmânează doar solicitantului. Dacă poștașul nu te-a găsit acasă, trebuie să te prezinți la oficiul poștal de are aparții în maximum zece zile de la data la care ți-a fost pus la cutia de scrisori devizul. Nu trebuie să plătești nimic pentru ridicarea cardului.

Cât timp sunt valabile cardurile gratuite ale STB pentru pensionari

Când eliberează STB cardurile gratuite pentru pensionari, cât sunt valabile și ce amendă iei dacă nu sunt validate

Pe toate cardurile este încărcat titlul de călătorie Abonament pensionar valabil pe toate liniile urbane. Asta înseamnă că perioada de valabilitate este de un an, începând cu 1 august, moment din care va trebui să-l ai tot timpul la tine când circuli cu tramvaiul, autobuzul sau troleibuzul și trebuie să-l și validezi, la fiecare urcare în mijlocul de transport.

În mod normal, cardurile vor trebuie reîncărcate abia în august 2020, dar poți face asta anticipat, cu maximum 60 de zile înainte de data la care expiră termenul.

Dacă ești prins de controlori cu un card expirat sau nevalidat, au dreptul să-ți dea o amendă de cel puțin 50 de lei, în funcție de situație. Amenzile STB au crescut până la 5.000 de lei anul acesta și așa vor rămâne.

 

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe