Când e bine să mergi la mare în luna iunie. Anunțul făcut de meteorologi

Stan Filon 27.05.2022, 12:17
Când e bine să mergi la mare în luna iunie. Anunțul făcut de meteorologi

Iată când este bine să mergi la mare în luna iunie! Administrația Națională de Meteorologie tocmai ce a emis prognoza meteo pentru prima lună de vară, în funcție de care românii își pot planifica vacanța de vară. Așadar, vin vești bune, după ce s-a aflat că încă din prima săptămână a lunii iunie temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din an, în întreaga țară.

Prognoza meteo pentru luna iunie. Cum va fi vremea în săptămâna 30.05.2022 – 06.06.2022

Meteorologii anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 06.06.2022 – 13.06.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale, în perioada prognozată, în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru luna iunie
Prognoza meteo pentru luna iunie

Săptămâna 13.06.2022 – 20.06.2022

meteorologii anunță că temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal

Săptămâna 20.06.2022 – 27.06.2022

Și în ultima săptămână a lunii iunie mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cu toate acestea, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a precizat faptul că vara va veni, totuși, și cu fenomeme meteo extreme. România ar putea să se confrunte cu grindină, ploi torențiale și descărcări electrice, vara aceasta.

„Este posibil ca vara lui 2022 să fie tot o vară a extremelor, așa cum se întâmplă cel puțin în ultimii ani, pentru că deja observăm aceste fenomene se întâmplă mai devreme și pe măsură ce înaintăm în sezonul de vară, când în mod tradițional înregistrăm valori frecvente peste 35 de grade Celsius, cu siguranță acestea vor duce și la fenomene de instabilitate mult mai accentuate”, a transmis directorul ANM.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...