Când dau elevii tezele pentru semestrul I. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Beatrice Dumitru 27.10.2021, 15:27
Când dau elevii tezele pentru semestrul I. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut precizări cu privirea la modul în care se va desfășura anul școlar început în septembrie, în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta a spus că o decizie în acest sens se va lua pe 5 noimebrie, dar structura anului școlar 2021-2022 va suferi modificări.

Când se vor da tezele pentru semestrul întâi

Pentru că au intrat într-o vacanță suplimentară de două săptămâni (25 octombrie – 5 noiembrie), pe fondul numărului mare de cazuri de coronavirus, elevii de gimnaziu și de liceu vor reveni mai repede în bănci, în ianuarie. Copiii de grădiniță și cei din învățământul primar se vor întoarce așa cum era programat, pe 10 ianuarie, pentru că nu au de recuperat decât o săptămână.

”Este o propunere a Consiliului Național al Elevilor, pentru a recupera cele două săptămâni de vacanță suplimentară. În ianuarie va fi școală cu prezență fizică,” a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cand dau elevii tezele pentru semestrul I. Anuntul facut de ministrul Educatiei
Anunțul lui Sorin Cîmpeanu despre teze.

Ministrul Educației a anunțat că elevii vor susține tezele în cele două săptămâni din ianuarie, cu prezență fizică. Pentru cei care vor susține examenele naționale trebui să știe că datele nu se vor schimba.

„Teza este ultimul bastion. Dacă sunt evaluări online nu sunt relevante. Evaluările online ne-au adus în situația în care mai mult de jumătate dintre elevii din România sunt de top. Este fals. Ar fi bine să fie adevărat”, a declarat ministrul.

Cum se va modifica structura anului școlar

Pentru că tezele vor fi decalate, semestrul întâi se va încheia pe 14 ianuarie. Chiar și așa semestrul al doilea va avea același număr de săptămâni, 20. Sorin Câmpeanu a vorbit și despre modul în care se vor relua cursurile pe 8 noiembrie, după această vacanță și a precizat că nu va mai propune o altă pauză suplimentară.

”Pe 8 noiembrie elevii vor reveni la ore. Dacă nu se va putea fizic, va fi online. Sunt poate mai multe șanse pentru online, dar asta vom anunța pe 5 noiembrie, când voi semna și ordinul cu modificarea anului școlar”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Elevii vor intra în vacanța de iarnă pe 23 decembrie, care trebuia să fie vacanță intersemestrială, dar din cauza acestor modificări nu mai este posibil

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...