Când creşte salariul minim. Anunţul făcut de Ministerul Muncii

Ioana Bucur 26.07.2022, 16:20
Când creşte salariul minim. Anunţul făcut de Ministerul Muncii

Printre negocieri și atacuri politice, românii au primit o veste bună cu privire la momentul în care va crește salariul minim. Anunțul a fost făcut recent de un nume important din Ministerul Muncii. Precizarea a venit la doar o zi după declarațiile încurajatoare ale lui Marius Budăi. Când ar putea intra în vigoare majorarea așteptată de angajații de la noi din țară.

Oficial din Ministerul Muncii, despre creșterea salariului minim

Organizarea unui protest în fața Ministerului Muncii pe tema creșterii salariului minim a atras o reacție vehementă din partea lui Cristian Vasilcoiu, secretar de stat la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, acesta a precizat că salariul minim va crește, din nou, după o serie de negocieri cu sindicatele și patronatele.

„I-a apucat pe usr-iști și falangele lor ong-iste grija de… salariul minim.

Cât au fost la guvernare l-au mărit puțin spre deloc! Ba chiar au transmis instituțiilor europene că se opun introducerii salariului minim la nivel european! Cât a guvernat PSD a fost mărit mereu salariul minim, iar de când am revenit la guvernare am transmis autorităților UE că susținem instituirea salariului minim la nivel european!

Pe reziștii „grijulii” i-am invitat la întâlniri cu ministrul Muncii și acum două săptămâni și săptămâna trecută! Au refuzat, fiindcă, de fapt, tot ce doreau ei era să facă circ azi în fața Ministerului Muncii, că doar nu credeați că îi interesează de românii care muncesc pe salariul minim și de sărăcia în muncă!

Ei bine, azi n-au decât să bată toba, că ministrul nu e în București, iar eu sunt la întâlniri pe alte teme la Guvern!

P.S.: salariul minim o să îl mărim, din nou, tot noi, după negocieri cu sindicatele și patronatele!”, a scris secretarul de stat în Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, marţi, pe pagina de Facebook.

Când creşte salariul minim. Anunţul făcut de Ministerul Muncii

„Situația este extrem de complicată”

Anunțul secretarului de stat vine la doar o zi după ce ministrul Marius Budăi a declarat, într-o emisiune TV, că Guvernul dorește ca majorarea salariului minim să intre în vigoare din prima zi a anului viitor, precizând că vor începe negocierile cu mediul afaceri pe această temă.

„Trebuie să găsim o soluție de majorare a salariului pentru că situația este extrem de complicată.

Până la sfârșitul anului mi-am propus să am această discuție cu partenerii sociali astfel încât de la 1 ianuarie să intre în vigoare, dacă găsim o soluție să fie o majorare a salariului minim”, a declarat ministrul Marius Budăi la Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...