Când cresc pensiile, de fapt. Ministrul Finanţelor a făcut anunţul mult aşteptat

Nicu Stan 25.03.2022, 15:06
Când cresc pensiile, de fapt. Ministrul Finanţelor a făcut anunţul mult aşteptat

Când cresc pensiile, de fapt. Ministrul Finanţelor a făcut anunţul mult aşteptat de toți pensionarii. Creşterea pensiilor rămâne în aşteptare, după ce ministrul Finanţelor a anunţat că ia în calcul trei scenarii, în funcție de evoluția războiului dintre Rusia și Ucraina. Astfel, un răspuns despre majorarea pensiilor ar putea veni abia în vară.

Ministrul de Finanțe, anunț despre majorarea pensiilor. „Războiul din Ucraina are o serie de costuri…”

Nu se știe dacă pensiile vor mai crește. O decizie ar putea fi luată abia spre vară, în funcţie de evoluţia situaţiei din Ucraina, a spus ministrul Finanțelor,  Adrian Câciu.

„Când am făcut strategia fiscal bugetară, am analizat cele trei scenarii pe care trebuie să le luăm în calcul. Trebuie să vedem cât va dura cu efectele reale ale conflictului din Ucraina, pentru că ele au o serie de costuri. Am văzut unii politicieni spun că da, se poate, scădem taxe” a spus Adrian Câciu.

Marius Budai spunea ca se cauta solutii pentru marirea pensiilor
Marius Budai spunea ca se cauta solutii pentru marirea pensiilor

Problema pensiilor, dezbătută mai la vară

Ministrul Finanțelor a spus că România trebuie să ia în momentul de față niște măsuri care să protejeze țara, după care, pe parcurs, să găsească o soluție și pentru pensii.

„Cred că trebuie să le luăm gradual, trebuie să răspundem în acest moment şi cu o serie de măsuri care să spună că în acest interval de timp suntem protejaţi. Să vedem care sunt provocările care vin pe parcurs şi să venim cu un răspuns mai spre vară. Pe creşterea pensiilor, trebuie să vedem mai întâi efectele războiului de lângă noi, să luăm măsuri gradual. Trebuie să vedem ce provocări vin pe parcurs. Mai spre vară vă oferim un răspuns”, a explicat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

Marius Budăi caută soluții pentru majorarea pensiilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, zilele trecute, că nu se știe încă dacă vor crește pensiile, dar că se caută soluții.

„În acest moment avem discuții în coalițiie pentru a găsi cele mai bune soluții și căutăm soluții să vedem ce putem face în continuare pentru cetățenii români, pentru că eu aș apela un pic la memoria tuturor și aș adresa o întrebare retorică, dar cu o încărcătură foarte mare: ce s-ar fi întâmplat cu cei mai vulnerabili cetățeni români, dacă nu am fi impus acel pachet social la negocierea la preluarea guvernării. Am prevăzut de atunci, noi, PSD, că se va întâmpla asta și a fost o linie roșie pentru noi dacă vom intra sau nu la guvernare dacă acel social social va fi sau nu acceptat. A fost acceptat, în luna ianuarie l-am îndeplinit în totaliate și suntem în discuții acum să vedem ce mai putem face, ținând cont de prețurile din energie și impactul măsurilor luate cu ordonanța pentru energie pe care o vom da în Guvern”, spunea Marius Budăi.

Urmăriți Impact.ro și pe