Când are loc sesiunea de toamnă BAC 2022. Programul probelor orale și scrise

Stan Filon 30.06.2022, 18:11
Când are loc sesiunea de toamnă BAC 2022. Programul probelor orale și scrise

Când are loc sesiunea de toamnă BAC 2022. Bacalaureatul 2022 s-a încheiat, iar absolvenții de clasa a XII-a și-au aflat chiar și notele. Unii au fost foarte fericiți pentru notele obținute, pe când alții au plâns de supărare. Ei bine aceștia nu trebuie să dispere, deoarece mai au o șansă la sesiunea din toamnă. Vezi mai jos exact când se fac înscrierile pentru aceasta și când se susțin probleme la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului 2022.

Când are loc sesiunea de toamnă BAC 2022

Ca în fiecare an, absolvenții care nu au promovat examenul maturității mai au o șansă la sesiunea din toamnă de Bac 2022, la care se vor înscrie cu siguranță și elevii care nu au putut susține examenul deoarece au avut corigențe. Trebuie specificat faptul că probele promovate în prima sesiune vor rămâne valabile și pentru a doua sesiune, așa că cei care nu au promovat în vară examenul maturității, la toamnă vor susține doar probele pe care nu le-au luat. De asemenea, mai trebuie specificat că sesiunea de toamnă începe direct cu probele scrise.

Înscrierile pentru sesiunea august-septembrie la Bacalaureat 2022 au loc în perioada 18-25 iulie. În sesiunea de toamnă se pot înscrie candidații care nu promovează examenul în vară și candidații care au de dat corigențe în această vară. Pentru anul școlar 2021-2022, elevii claselor a XII-a susțin examenele de corigență în perioada 4-15 iulie 2022. Din păcate, liceenii care nu se prezintă la sesiunea de corigențe în perioada 4-15 iulie 2022 sau nu promovează examenul de corigență vor fi declarați repetenți.

Iata cand are loc sesiunea de toamna BAC 2022
Iata cand are loc sesiunea de toamna BAC 2022

Ce reguli trebuie să respecte elevii la examenul de la Bacalaureat

Elevii trebuie să știe că regulile rămân la fel de stricte, iar examenele sunt supravegheate audio-video. Accesul în sala de examen se face până la ora 08:30. Absolvenții de liceu care nu respectă această oră nu vor putea susține proba de examen și, ca atare, vor fi declarați respinși. La ora 09:00 se deschid plicurile sigilate, ce conțin subiectele pentru fiecare probă scrisă care se desfășoară în sesiunea de toamnă de la Bac 2022.

Absolvenții de liceu care participă la sesiunea de toamnă BAC 2022 nu au voie să intre în sala de examen cu telefoane mobile, căști audio, mijloace electronice de calcul sau de comunicare ghiozdane, rucsace, sacoșe, poșete manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare notițe, însemnări, rezumate, ciorne lucrări ale altor candidați sau cu orice tip de document ce i-ar putea ajuta să rezolve subiectele de examen într-un mod incorect.

Obiectele respective trebuie lăsate, înainte de a intra în sala de examen, în sala de depozitare stabilită de comisia de Bacalaureat. Candidații care vor refuza să se supună acestei reguli vor fi declarați respinși.

Cele mai bune rezultate din ultimii 10 ani

În timpul desfășurării probelor scrise, candidații la BAC 2021 sesiunea de toamnă nu au voie să vorbească între ei sau cu persoane din exterior, nu au voie să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor.

Potrivit ultimelor date puse la dispoziție de Ministerul Educației, rezultatele la ediția din vară a Bacalaureatului 2022 au fost cele mai bune din ultimii 10 ani. Rata de promovare, la nivelul întregii țări, a fost de 73,3%, însă ministrul Sorin Cîmpeanu a recunoscut că subiectele au fost puțin mai ușoare, ținând cont de faptul că pandemia de coronavirus s-a încheiat recent, iar elevii nu au studiat chiar toată materia.

„Trebuie să precizez faptul că aceste rezultate pe care le apreciez ca fiind bune, sunt cele mai bune din ultimii 10 ani, se datorează și simplificării materiei de examen din care s-au eliminat acele conținuturi care au fost predate pe parcursul perioadelor în care școlile au fost închise”, a recunoscut ministrul.

Calendar Bac 2022 – sesiunea de toamnă

  • 6 august 2022: Limba și literatura română – proba scrisă
  • 17 august 2022: Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
  • 18 august 2022: Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
  • 19 august 2022: Limba și literatura maternă – proba scrisă
  • 22 – 23 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română
  • 24 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
  • 25 august 2022: Evaluarea competențelor digitale
  • 26 și 29 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională
  • 31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
Urmăriți Impact.ro și pe