Când are loc prima lună plină din august și cum poate influența acest eveniment astrologic zodiile

Daria Petrescu 08.08.2021, 17:39
Când are loc prima lună plină din august și cum poate influența acest eveniment astrologic zodiile

Efectul de lună plină are loc pe parcursul unui an întreg și se poate observa în anumite zile. De altfel, observația Lunii își datează din cele mai vechi timpuri. Acest lucru a dus la crearea unor calendare ce erau folosite de culturile antice, cum ar fi cultura Egipteană sau Babiloniană. Iată când are loc prima lună plină din august și cum poate influența acest eveniment astrologic zodiile.

Când are loc prima lună plină din august și cum poate influența acest eveniment astrologic zodiile

Iată ce se întâmplă în luna august 2021

8 august, ora 16:50 – Lună Nouă;
15 august, ora 18:20 – Primul Pătrar;

22 august, ora 15:02 – Lună Plină;
30 august, ora 10:13 – Ultimul Pătrar.

Faza de Lună plină corespunde momentului în care Luna este exact opusul Soarelui relativ la Pământ. Luna răsare atunci când apune Soarele. Când are loc prima lună plină din august și cum poate influența acest eveniment astrologic zodiile

Se știe că, observarea Lunii  este un procedeu din cele mai vechi timpuri. Asta a dus la crearea unor calendare ce erau folosite de culturile antice. Vorbim despre  cultura Egipteană sau Babiloniană.

Când este Lună Nouă în august?

Luna se află în mișcare în jurul Pământului, în timp ce Pământul se învârte, el însuși, în jurul Soarelui. Acest procedeu există în tabelele fazelor lunare o oră exactă. Când Luna este între Soare și Pământ, este Lună nouă. Luna plină nu durează de fapt toată noaptea.

„Totodată, timpul necesar lunii pentru a înconjura Pământul este de 27,32 zile. Este diferit de timpul dintre două luni pline, care se numește perioada sinodică.

Perioada sinodică este numărul de zile între 2 luni pline de 29,53 zile. Această durată este de fapt mai lungă decât orbita Lunii în jurul Pământului (27,32 zile)”, precizează specialiștii.

Se spune că atunci că atunci când este lună plină, ceva se întâmplă în cazul mai multor semne zidiacale. De data asta, Vărsătorul resimte cel mai mult efectul Lunii Pline, pe data de 22 august.  Perioadele cu Lună Plină din 2021, la ce să se aștepte zodiile și cum se pot pregăti.

22 august – Lună Plină de sturioni în Vărsător

„Peștii pot încuraja chiar și pe cei lipsiți de emoție dintre noi să se deschidă. Permiteți sentimentelor să zburde, dar aveți grijă să nu stați prea mult în nesiguranță. Priviți partea plină a paharului”, este sfatul specialiștilor.

Luna plină poate avea efecte caudate asupra sănătății

Luna plină ,,provoacă haos în sălile de urgenţă şi în sălile de naşteri”, după cum a reieșit în urma investigaţiei realizate de Wall Street Journal prin spitalele din Statele Unite ale Americii, de către personalul medical.

În 2009, câţiva chirurgi au decis să nu mai opereze în timpul lunii pline deoarece sângele nu se mai încheagă, însă Colegiul Regal al Chirurgilor din Marea Britanie a considerat că afirmaţia nu se susţine.

– numărul pisicilor şi al căinilor răniţi a crescut în timpul lunii pline (potrivit unui studiu realizat prin analizarea a 12.000 de cazuri din cabinetele veterinare)

-chiar dacă s-a demonstrat că luna plină are anumite efecte asupra unui organism, nu s-a stabilit cu claritate în ce măsură le influenţează.

Universul nostru fizic este complex şi, cel puţin până la ora actuală, multe dintre mecanismele extraordinare ce controlează acest univers au rămas necunoscute…notează newscientist.

 

Urmăriți Impact.ro și pe