Când ar putea scăpa românii de măsurile de distanțare socială impuse în plină stare de urgență. Anunțul specialistului

Redacția IMPACT 02.04.2020, 16:10
Când ar putea scăpa românii de măsurile de distanțare socială impuse în plină stare de urgență. Anunțul specialistului

În plină stare de urgență, specialiștii au făcut un anunț care i-ar putea bucura pe români. Dacă regulile și măsurile de protecție sunt respectate așa cum trebuie, de către cetățeni, măsurile de distanțare socială impuse în prezent, s-ar putea diminua.

Când ar putea scăpa românii de măsurile de distanțare socială impuse de pandemie?

Regulile de distanțare socială trebuie, în continuare, respectate cu mare strictețe de către români. Autoritățile au luat, în acest sens, măsuri suplimentare, pentru cei care nu respectă condițiile de izolare sau carantină, obligatorii. De aceea, și amenzile pe timpul stării de urgență în vigoare au fost aproape dublate.

Când ar putea scăpa românii de măsurile de distanțare socială impuse în plină stare de urgență. Anunțul specialistului
Specialistul Alexandru Rafila a anunțat că după data de 15 mai, regulile de distanțare socială se vor mai diminua

Cetățenii trebuie în prezent să completeze o declarație pe proprie răspundere, pentru a se putea deplasa doar dacă au urgențe, fie necesită alimente vitale. Din pricina infectării cu noul virus, numărul deceselor din țara noastră a ajuns la 94 de persoane, confirmate pe data de 2 aprilie. Autoritățile încearcă din răsputeri să diminueze riscurile de îmbolnăvire a populației, de aceea românii sunt sfătuiți să stea acasă și să se expună cât mai puțin.

Anunțul specialistului Alexandru Rafila

Cu o zi în urmă, specialistul Adrian Streinu-Cercel a confirmat cât va mai fi necesar să ne supunem măsurilor de distanțare socialăm într-o intervenție televizată. Este o întrebare rămasă fără răspuns la ora actuală, pentru că nu este cunoscut cum va evolua răspândirea bolii, însă, și directorul Societății de Microbiologie, a oferit o dată calendaristică. Predicția că măsurile de distanțare se vor diminua a fost estimată pentru data de 15 mai 2020. Începând cu acestă dată, situația va reveni la un oarecare normal, dar vor exista în continuare interdicții pentru manifestările mari (concerte, evenimente, etc.) fie cu grupuri mari de oameni (nunți, petreceri private, etc.).

”Dupa 15 mai este posibilă reducerea măsurilor de restricții. Cel mai util este sa faci studiul de prevalență după ce ai un număr concret de pacienți și apoi să începi săiei anumite decizii, chiar și legat de relaxarea restricțiilor. În acest moment suntem pe cale să intrăm într-un proiect pilot în parteneriat cu Statele Unite ale Americii. Este vorba de un proiect pilot cu un medicament adus din Statele Unite ale Americii, proiect în care vom participa alături de alte 20 de state europene și se va testa medicamentul respectiv, in paralel cu alte medicamente. Scopul acestui proiect este să observăm un câștig terapeutic, după care, dacă merg lucrurile bine, să fie autorizat si produs pe scară largă.”, a transmis Alexandru Rafila, directorul Societății de Microbiologie, potrivit Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe