Când ar putea să crească salariile în Sănătate. Anunțul făcut de premierul Orban

Diana Radu 28.07.2020, 18:19
Când ar putea să crească salariile în Sănătate. Anunțul făcut de premierul Orban

Premierul Lodovic Orban s-a întâlnit marți cu sindicatele din Sănătate pentru a discuta despre criza sanitară creată de Covid-19, dar și despre posibilitatea măririi salariilor angajaților din sistemul sanitar. După ședință, șeful Guvernului a ținut un discurs public.

Ludovic Orban, despre creșterea salariilor în Sănătate. Când ar putea avea loc?

Premierul a declarat că se ia în calcul creșterea salariilor din sistemul sanitar pentru anul 2022. Însă, totul depinde de analiza finciară care va arăta dacă acest lucru este posibil sau nu.

„O să facem o analiză de impact și în măsura în care vom avem resurse suntem deschiși unei creșteri a salariilor la nivelul anului 2022. În cazul sporurilor de risc, nu există altă entitate decât managementul unei instituții sanitare care decide ce angajați au interacționat cu bolnavi sau suspecți COVID”, a declarat premierul Ludovic Orban, marţi, la finalul întâlnirii cu reprezentanții sindicatelor din Sănătate.

orban, salarii, sanatate
Ludovic Orban, despre creșterea salariilor în Sănătate. Când ar putea avea loc?

Alături de premierul Ludovic Orban la întâlnirea de marți cu reprezentanții sindicatelor din Sănătate, respectiv Federația „Sanitas” și Federația „Solidaritatea Sanitară” a luat parte și ministrul Sănătășii, Nelu Tătaru. În urma ședinției cei doi oficiali au afirmat că pentru echipa actuală dialogul reprezintă o prioritate.

„În această perioadă, se lucrează la un act normativ care să permită o creștere salarială în cadrul direcțiilor de sănătate publică. Mai mult, se caută soluții pentru creșterea plafonului ce vizează numărul de ore suplimentare și s-a convenit stabilirea unui cadru care să prevadă purtarea combinezonului fără pauză pentru o perioadă de maxim 3 ore”, se arată în comunicatul remis presei.

În cadrul ședinței cu reprezentanții Sindicatelor s-au discutat teme precum: adaptarea condițiilor de muncă la situația epidemiologică actuală, identificarea soluțiilor pentru corectarea unor neechități salariale pentru anumite categorii din cadrul personalului sanitar, acordarea stimulentului de risc, dar și a sporurilor pentru personalul medical.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe