Când ar putea românii să meargă în vacanță pe litoralul românesc. Data anunțată de ministrul Sănătății

Rădulescu Valentin 23.05.2020, 09:32

Ministrul Sănătății a anunțat de curând data în care se vor deschide terasele și litoralul. Românii vor putea merge să își petreacă vacanța la mare cât mai devreme posibil, dacă numărul cazurilor cu noul tip de virus este ținut sub control.

Data anunțată de Ministrul Sănătății în care românii vor putea merge pe litoralul românesc

Nelu Tătaru a vorbit vineri despre o posibilă perioadă în care terasele și litoralul se va deschide pentru cetățenii care vor să își petreacă vacanța la mare. Dacă totul decurge bine în contextul pandemiei cu noul virus, terasele se vor deschide de la data de 1 iunie, iar plajele din România vor fi deschise pentru turiști de la data de 15 iunie, atunci când începe și sezonul estival. Ministrul Sănătății a ținut să precizeze că totul se va face treptat, pentru ca România să nu sufere din nou de o creștere în masă a cazurilor de infecții.

„Ne putem gândi la vacanţă, dar noi trebuie să relaxăm etapizat. Dacă ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie şi să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe şi sezonul estival, spunem că am trecut cu bine de acest lucru şi ne putem gândi şi la o vacanţă”, a declarat Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, potrivit digi24.ro.

Sursă Foto: digisport.ro
Sursă Foto: digisport.ro

Ce se întâmplă cu vacanțele exterioare?

Ministrul Sănătății a vorbit în cursul zilei de vineri și despre românii care vor să își petreacă vacanțele în alte țări. Potrivit informațiilor, tot ce ține de vacanțele exterioare este în funcție de deciziile țărilor partenere sau din Uniunea Europeană. Depinde cum decurge pandemia acolo și dacă acestea vor să deschidă plajele în aceeași perioadă cu România. În prezent, România se află într-o stare bună în ceea ce privește numărul cazurilor cu noul virus, dar în continuare există pacienți aflați la terapie intensivă, iar numărul deceselor este în creștere.

„Restul, tot ce înseamnă vacanţe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi, dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei”, a mai adăugat Nelu Tătaru, potrivit sursei citate de mai sus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI