Când ar putea reveni românii la o viață „cvasi-normală”. Data anunțată de ministrul Nelu Tătaru

Raluca Juncu 06.06.2020, 17:39

Pandemia de COVID-19 a creat tulburări nu doar la nivel sanitar, ci și în plan economic și social. O parte din restricții au fost ridicate deja începând cu data de 1 iunie, iar ulterior, autoritățile vor anunța un nou set de relaxări. Când ne-am putea apropia de o viață „cvasi-normală”?

Nelu Tătaru, despre evoluția pandemiei

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății vorbește despre al treilea val de relaxare, ce ar putea aduce o revenire la o viață „cvasi-normală”, care ar putea deveni realitate undeva la jumătatea acestei veri.

„Dacă mergem pe acest ritm, ne putem gândi din 15 iulie la a treia etapă de relaxare. La sfârşitul lui iulie – începutul lui august putem să ajungem la o viaţă cvasi-normală”, a declarat ministrul Sănătății, potrivit ZF.

Nelu Tătaru: „Ne putem gândi din 15 iulie la a treia etapă de relaxare”. Foto: Inquam Photos/ George Calin
Nelu Tătaru: „Ne putem gândi din 15 iulie la a treia etapă de relaxare”. Foto: Inquam Photos/ George Calin

Nelu Tătaru spune, de asemenea, că nu este exclus ca un al doilea va să apară, însă precizează că intensitatea acestuia nu va mai fi la fel de mare.

România a trecut de jumătatea stării de alertă, instaurată de autorități începând cu data de 15 mai, adoptată în contextul pandemiei de COVID-19. Odată cu tranziția de la stare de urgență, la stare de alertă, atât Klaus Iohannis, cât și Ludovic Orban și miniștrii din cabinetul său au precizat că măsurile de relaxare vor fi adoptate și implementate gradual, aproximativ din două în două săptămâni.

În ceea ce privește măsurile de relaxare, începând cu data de 15 iunie, Marcel Vela a precizat că începând cu acestă dată, există posibilitatea reluării zborurilor către și dinspre Marea Britanie.

„Se analizează posibilitatea anulării acestor suspendări, adică posibilitatea reluării curselor regulate din 15 iunie. Cu ocazia analizei pentru a 3-a etapă de relaxare, din 15 iunie există această posibilitate, după analiza specialiştilor. Înregistrând în frontieră un aflux mare de cetăţeni, izolarea s-a impus şi de la 1 iunie, dar în funcţie de evoluţia epidemiologică la nivelul întregii ţări, se poate lua oricând o asemnea decizie cu privire la nemeniţinerea sau menţinerea doar parţială a izolării la domiciliu”, a declarat Marcel Vela, într-un dialog cu românii, pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI