Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea. Ziua cu emoții pentru fostul lider al PSD

Ioana Bucur 16.04.2021, 08:46
Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea. Ziua cu emoții pentru fostul lider al PSD

Ziua cu emoții mari pentru fostul lider al PSD. Condamnat la trei ani și jumătate de detenție, pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, fostul politician speră să iasă în curând din spatele gratiilor. Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea.

Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea? Condamnat la trei ani și jumătate de detenție, pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, fostul lider al social-democraților a depus o cerere de eliberare condiționată, pe data de 12 aprilie, potrivit portalului instanțelor, iar termenul stabilit de pentru soluționare este 27 aprilie. Dragnea este închis de aproape doi ani, din data de 27 mai 2019, după ce a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la trei ani şi șase luni de închisoare.

În tot acest timp, fostul politician a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, unde își execută pedeapsa. Dragnea a intentat chiar mai multe procese, motivând că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii. Se pare că dreptul la muncă i-a fost retras din pricina interviului online pe care acesta l-a acordat fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, jurnalist la Realitatea Plus. La acea vreme, Aministrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat că nu autorizase acel interviu, Penitenciarul Rahova suspendându-i lui Liviu Dragnea dreptul la muncă în atelierul auto.

Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea
Liviu Dragnea. Inquam Photos / George Călin

Ce spune Marcel Ciolacu, actualul lider PSD, despre situația lui Dragnea: „Am un regret…”

Actualul președinte al PSD, Marcel Ciolacu, a dezvăluit că regretă situația în care se află Liviu Dragnea, precizând că fostul lider al partidului nu i-a fost niciodată dușman, în ciuda diferențelor de viziune pe care le-au avut, de-a lungul timpului.

„Am mai avut discuţii cu colegii mei despre fostul preşedinte, Liviu Dragnea. Am un regret unde se află. Nu sunt un om care mă bucur de răul nimănui, indiferent dacă suntem prieteni sau adversari politici. Eu nu am duşmani. Nu am avut niciodată duşmani şi chiar şi politic, de aceea e posibil să nu cred în excese”, a declarat Marcel Ciolacu, la Prima TV.

Cât despre o posibilă revenire a lui Liviu Dragnea în rândul social-democraților, Ciolacu a explicat că, statutar, acest lucru nu va fi posibil.

„Statutar, domnul Dragnea nu mai poate să fie membru de partid. Nici domnul Dragnea nu m-a sunat niciodată din închisoare să mă întrebe dacă îl primesc în PSD sau nu. E o temă falsă. Ce vă pot spune este că îmi pare rău că în acest moment domnul Dragnea este în închisoare”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă s-ar mai duce la o partidă de pescuit cu fostul lider al PSD, Marcel Ciolacu a ținut să facă precizeze că, în ciuda faptului că are statut de președinte de partid, are și „o parte umană”.

„Nu îmi cereţi, ca lider, să nu am o parte umană, fiindcă o am. Am fost la pescuit la Belina, o singură dată, împreună cu Sorin Grindeanu. Am înţeles că foarte mulţi politicieni au fost pe la Belina”, a explicat politicianul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...