Când ar putea ataca Rusia în Ucraina. Data avansată de un oficial american

Nicu Stan 26.01.2022, 19:07
Când ar putea ataca Rusia în Ucraina. Data avansată de un oficial american

S-a aflat când ar putea ataca Rusia în Ucraina. Data atacului armat a fost avansată de un oficial american. Administrația americană se teme că Federația Rusă va ataca Ucraina la jumătatea lunii februarie, a declarat astăzi prim-adjunctul secretarului de stat al Statelor Unite, Wendy Sherman.

Când ar putea începe Vladimir Putin războiul. Americani au spus-o chiar dacă nu știu care este planul liderului de la Kremlin

Americanii au anunțat că invadarea de către Rusia a Ucrainei ar putea avea loc în orice moment. Astfel Vladimir Putin ar urma să invadeze Ucraina până la jumătatea lunii februarie, după cum anunță SUA.

„Toate indiciile sunt că Rusia va folosi forța între astăzi și jumătatea lunii februarie”, a spus Wendy Sherman, prim-adjunctul secretarului de stat al Statelor Unite, în cadrul unei întâlniri online difuzată de Departamentul de Stat.

Americanii sustin ca Rusia va invada Ucraina, dar ca nu stiu ce planuieste Vladimir Putin
Americanii sustin ca Rusia va invada Ucraina, dar ca nu stiu ce planuieste Vladimir Putin

America nu cunoaște planul lui Vladimir Putin

Pe de altă parte, Wendy Sherman a recunoscut că habar nu are despre planurile președintelui rus Vladimir Putin în ceea ce privește invadarea Ucrainei. „Nu știu dacă a luat decizia finală”, a adăugat Wendy Sherman.

Oficialul american a reamintit că Jocurile Olimpice vor începe în China la începutul lunii februarie și a sugerat că Beijingul este puțin probabil să fie fericit dacă o astfel de escaladare a situației în Ucraina are loc concomitent cu deschiderea Jocurilor.

Rusia are 200.000 de soldați la granița Ucrainei

De asemenea, eurodeputatul Eugen Tomac crede că Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea perioadă pentru că nu doreşte să umbrească Jocurile Olimpice din China, însă că urmează o lună de război psihologic, cel puţin până pe 20 februarie.

„Nu mai este un secret pentru nimeni că, la est de noi, un conflict militar poate izbucni oricând. În vreme ce întreaga lume face eforturi pentru a ieşi din pandemie, în toate cancelariile lumii se discută despre agenda militară a lui Putin. Când va începe invazia Rusiei în Ucraina? De ce a mobilizat Kremlinul aproape 200 000 de militari din totalul de peste 700 000 la frontiera cu Ucraina?” , scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Vladimir Putin nu începe războiul pentru a nu afecta jocurile Olimpice din China?

Eurodeputatul spune că de câteva luni, Rusia a început o ofensivă diplomatică şi mediatică majore, „încercând să justifice, în mod total neconvingător şi cu non argumente, o eventuală invazie”.

„Este lesne de înţeles că Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea perioadă pentru că nu doreşte să umbrească Jocurile Olimpice din China. În consecinţă, urmează o lună război psihologic, cel puţin până pe 20 februarie. Ţinta nu este doar statul vecin, ci, în mod evident, ţările occidentale. De aceea, trebuie să fim pregătiţi să facem faţă oricăror provocări. Moscova va încerca, prin oameni şi instituţii, să manipuleze cetăţenii statelor UE. În România avem deja exemple concrete de fani ai lui Putin care au intrat direct în horă şi care vorbesc pe aceeaşi limbă cu el, insistând pe faptul că nu avem nevoie de trupe NATO pe teritoriul nostru sau că România a devenit o colonie”, conchide Eugen Tomac.

Cei care vor fi auziți spunând asta, fie politicieni sau jurnaliști, fac jocul lui Vladimir Putin, mai crede Eugen Tomac.

Urmăriți Impact.ro și pe