Când am putea să scăpăm, de fapt, de pandemie. Medicul Alexandru Rafila a oferit răspunsul

Diana Radu 11.04.2020, 17:52
Când am putea să scăpăm, de fapt, de pandemie. Medicul Alexandru Rafila a oferit răspunsul

O întrebare care stă pe buzele tuturor este probabil aceea: Când vom scăpa de coronavirus? Ei bine, medicul Alexandru Rafila are răspunsul la această întrebare. Însă, specialistul nu vine cu vești pre bune. Iată care este termenul prevăzut de acesta pentru sfârșitul pandemiei.

Medicul Alexandru Rafila, despre cât va mai dura pandemia de coronavirus

Potrivit specialistului Alexandru Rafila, pandemia de corobavirus ar mai dura încă doi ani, iar rata de transmitere va începe să se dimunueze semnificativ de anul viitor. Până când vom scăpa complet de acest virus, șeful Societăţii Române de Microbiologie recomdă să se respecte cu strictețe măsurile de distanțare socială și de igienă.

„Eu mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani de zile, sigur, cu o scădere a intensităţii transmiterii probabil în anul următor, iar pe de altă parte aştept, este posibil, să ajungem şi la o situaţie de sezonalitate pentru infecţia cu noul coronavirus. Va trebui să ne obişnuim să respectăm în mod curent unele dintre aceste măsuri care sunt introduse acum, adică acelea referitoare la măsurile igienice şi la o anumită distanţare socială, fără să fie exagerate”, a declarat medicul Alexandru Rafila într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

pandemie, medic, alexandru rafila, termen
Medicul Alexandru Rafila, despre cât va mai dura pandemia de coronavirus

Cât despre cel perioada de vârf a coronavirusului, Alexandru Rafila susține că acesta se va înregistra în săptămâna de după Sărbătorile Pascale. De asemenea, medicul spune că va mai exista un val în noiembrie-decembrie, atunci când virusul va reveni în forță.

„Cred că o se depăşim numărul de 10.000 de cazuri de îmbolnăviri, cred că 12.000, 14.000 ar fi corect pentru sfârşitul lui aprilie. În noiembrie-decembrie vom avea un alt vârf, sper că până atunci să avem medicaţia necesară. Am primit o donaţie de azitromicina de la compania Sandoz pentru 10.000 de pacienţi. Mai este un antiviral în studiu în Japonia şi China şi sperăm să ne dea şi nouă formul aşa îl putem produce”, a declarat Alexandru Rafila, la „Marius Tucă Show”.

Urmăriți Impact.ro și pe