Când afișează edu.ro notele la Evaluarea Națională 2021. Ora la care vor apărea notele pe site

Daria Petrescu 28.06.2021, 20:51
Când afișează edu.ro notele la Evaluarea Națională 2021. Ora la care vor apărea notele pe site

Elevii au încheiat examenele pentru evaluarea Națională de anil acesta, pe 25 iunie, urmând ca în curând, aceștia să afle ce note au obținut. De asemenea, vor exista câteva zile, timp  în care elevii por depune contestații, în cazul în care nu sunt mulțumiți de nota obținută. Când afișează edu.ro notele la Evaluarea Națională 2021. Ora la care vor apărea notele pe site.

Când afișează edu.ro notele la Evaluarea Națională 2021

Anul acesta, conform ministurlui Sorin Cîmpeanu, au terminat clasa a VIII-a 147.650 de elevi. Dintre aceștia s-au înscris la Evaluarea Națională 2021 131.177 de elevi.

Pe 25 iunie, s-au încheiat examenele pentru Evaluarea Națională 2021. Ultima probă s-a susținut  la Limba și Literatura Maternă. Toți cei 123.563 elevi din totalul celor 131.177 înscriși au înscrişi au fost prezenți la examene.

Astfel că, marți, 29 iunie, este prima zi în care se vor afișa notele. În aceeași zi se vor depune contestațiile. Acestea se vor soluționa în decurs de câteva zile. Drept urmare, elevii vor afla care este nota final, pe 4 iulie. Toate cele trei examene s-au susținut conform metodologiei transmise de Ministerul Educației, la nivel național

„Chiar dacă au mediile încheiate, există riscul să nu se prezinte”

Prezenți efectiv la examene au fost, conform ministrului Cîmpeanu, în prima zi de examen, 123.563 de elevi. Înainte de examenul de pe 22 iunie, la Limba și Literatura Română, Sorin Cîmpeanu spunea:

„Cele mai mari emoții le am cu privire la numărul celor care se vor prezenta efectiv în raport cu cei 131.177 de elevi înscriși. Cea mai mare parte, cu 26 de excepții, sunt promoția curentă. Este important să vedem câți dintre aceștia vor veni. Sper să fie un număr cât mai aproape de cei 131.177.

Chiar dacă au mediile încheiate, există riscul să nu se prezinte. Atâta vreme cât au fost ținuți departe de școală o lungă perioadă de timp, cât au pierdut contactul cu școala, este un motiv de îngrijorare cu privire la dorința de a se prezenta, chiar dacă au situația încheiată”,, decalra Sorin Cîmpeanu.

La ce oră se vor afișa rezultatele

Pe 29 iunie se vor afișa primele rezultate, după ultimul examen susținut de elevi, pe 25 iunie, la Limba și Literatura Maternă.

La fiecare școală unde s-au dat examenele, se vor afișa primele note până la ora 14:00. După acest moment, în intervaul 16:00 – 19:00, elevi vor putea depune contestațiile.

Rezultatele finale se vor afișa pe 4 iulie

Conform metodologiei în vigoare toate contestațiile se vor soluționa începând de poimâine, 30 iunie, și până pe 4 iulie. După soluționarea acestora, rezultatele finale vor fi afișate la centrele de examinare pe data de 4 iulie.

Anul acesta, contestațiile pot fi trimise și în format electronic, însă, elevii trebuie să facă asta, în intervalul orar specificat. Altfel, nu se va lua în considerare.

„Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declarație-tip.

În acestea se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz. Este vorba despre nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.”, precizeaza Ministerul Educatiei.